Szijjártónak idén is kinézhet egy luxusnyaralás, a DK kiakadt a „legvisszataszítóbb fideszesen”

Az ázsiai országok utazó ügynöke azzal büszkélkedett, hogy ráböknek a térképre, és idén is ott nyaralnak, ahol akarnak.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 7 milliárd forint értékű Lady MRD fedélzetén 2020. augusztus 16-án, miközben a Facebook-oldala szerint éppen égett a keze alatt a munka.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 7 milliárd forint értékű Lady MRD fedélzetén 2020. augusztus 16-án, miközben a Facebook-oldala szerint éppen égett a keze alatt a munka. Fotó: Németh Dániel/Átlátszó

A Demokratikus Koalíció szerint míg a külügyminiszter azzal „büszkélkedik”, hogy neki telik nyaralásra a Cote d’Azurtől a Maldív-szigeteken keresztül a Bahamákig gyakorlatilag bárhol, egy felmérés azt mutatja, hogy a magyarok 84 százaléka semmiféle nyaralást nem engedhet meg magának.

Barkóczi Balázs, a párt szóvivője hétfői, online sajtótájékoztatóján felidézte, hogy Szijjártó Pétert egy interjúban arról kérdezték, hová megy a családjával nyaralni, mire a miniszter azt felelte:

reménykednek, hogy lesz idő pihenésre, addig még igyekszik jónéhány megállapodást megkötni, és a „végén majd kitesszük a térképet, beszínezzük, ahová lehet menni, és abból majd kiválasztunk egyet”.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a miniszter eséllyel indul a „legvisszataszítóbb fideszes politikus címre”.

Amikor tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök mindenkit arra intett, hogy a járvány miatt inkább a Balatont válassza és ne az Adriát, a miniszter „rejtélyes módon mégis rákeveredett” Szíjj László vállalkozó adriai luxusjachtjára – emlékeztetett Barkóczi Balázs, aki szerint Szijjártó Péter arról is híres, hogy „simán” elindul helikopterrel ebédelni és fogalma sincs, hogy mi ezzel a probléma.

Kapcsolódó hírek