Belföld

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Gazdaság

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Bűnügy

A WC-be fojtotta, megpróbálta lehúzni csecsemőjét egy 15 éves kollégista lány Pécsen

Mocsai Lajos otthagyja rektori állását, hogy a fideszes kuratórium elnöke lehessen

Az egykori labdapattogtató újabb szintet bukott föl a fideszes táplálékláncban.

Mocsai Lajos otthagyja rektori állását, hogy a fideszes kuratórium elnöke lehessen
Fotó: tf.hu

„Elfogadta a modellváltó Testnevelési Egyetemet 2021. augusztus 1-től fenntartó, közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöki felkérését Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos. A TE-n 43 éve oktató szakember hamarosan lemond rektori tisztségéről” – olvasható az intézmény szombati közleményében.

Az újabban Fidesz-csókosként is ismert Mocsai azt nyilatkozta, „ha nem is hosszan”, de mérlegelte, a döntést, mielőtt igent mondott rá.

„Számomra fontos volt, hogy a Testnevelési Egyetemen az alapítvány kuratóriumi elnökeként ugyanúgy részt vegyek az oktatói munkában. Nem leszek rektor, de úgy gondolom, hogy az elnöki munka alapvetően más tevékenységet kíván, mint a rektor napi tevékenysége”

– olvasható a TE honlapján.

Emlékezetes, a volt kézilabdázó és egykori szövetségi kapitány Mocsait 2014 decemberében úgy nevezték ki rektorrá, hogy nem volt tudományos fokozata. Mivel azonban a szabályok ezt addig előírták, a kormánytöbbség egyszerűen megváltoztatta a kedvéért a törvényt.

Az egyetemek úgynevezett alapítványi kuratóriumok alá helyezetést egyébként jelenleg azért végzik gőzerővel Orbánék, hogy egy esetleges kormányváltás után is kontrollálhassák a magyar felsőoktatást.

Kapcsolódó friss hírek