Orbán: az új parancsok feladata, hogy fiatalok tízezreit képezze ki a haza védelmére

Hogy Magyarországot még véletlenül se jusson eszébe megtámadni senkinek!

Orbán: az új parancsok feladata, hogy fiatalok tízezreit képezze ki a haza védelmére
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ha baj van, a hazánkat nekünk kell megvédeni – magyarázta Orbán Viktor a Magyar Honvédség parancsnoksága parancsnoki beosztásának átadás-átvételi ünnepségén, szombaton az Országházban.

Az eseményen a háborúmániás kormányfő ezúttal azzal hergelte magát és hallgatóságát, hogy a feladat felépíteni egy modern, erős hadsereget, hogy Magyarországot megtámadni még véletlenül se jusson eszébe senkinek! A magyar hadseregnek elrettentő erővel kell bírnia – tűzte ki célul, hogy beleremegett az egész világ.

Arról is beszélt: az új parancsnok feladata, hogy a hadsereget – fegyelmezett belső rendje és a katonaeszmények megőrzése mellett – beleillessze a magyar társadalomba, továbbá fiatalok tízezreit nyerje meg, készítse fel, képezze ki a haza védelmére és a katonaeszmények tiszteletére.

Az ünnepségen Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség új parancsnoka vette át a parancsnokságot, miután elődjét a múlt héten váratlanul felmentették. Áder János köztársasági elnök határozata szerint Ruszin-Szendi Romulusz kinevezése június 3-tól 2026. május 31-ig szól.

Kapcsolódó hírek