Bűnügy

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szabolcsban

Baleset

Halálos hajóbaleset Verőcénél: két holttestet megtaláltak, öt embert még keresnek

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Váratlanul felmentették a Magyar Honvédség parancsnokát

Pedig csak 2023-ben járt volna le a kinevezése.

Balogh János országos rendőrfőkapitány (b) és Korom Ferenc vezérkari fõnök (b2) katonák között a Magyar Honvédség határ menti ellenőrző gyakorlatán a madarasi határvédelmi bázison 2018. november 29-én. A honvédség 72 órás készenlét-ellenőrzési gyakorlatot tart november 28. óta a határvédelmi bázison, ezzel is támogatva a rendőrség munkáját.
Balogh János országos rendőrfőkapitány (b) és Korom Ferenc vezérkari fõnök (b2) katonák között a Magyar Honvédség határ menti ellenőrző gyakorlatán a madarasi határvédelmi bázison 2018. november 29-én. A honvédség 72 órás készenlét-ellenőrzési gyakorlatot tart november 28. óta a határvédelmi bázison, ezzel is támogatva a rendőrség munkáját. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Felmentette Áder János köztársasági elnök Korom Ferencet, a Magyar Honvédség parancsnokát – az erről szóló elnöki határozat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Az egymondatos, indoklás nélküli határozatból csak annyi derül ki, hogy a köztársasági elnök a honvédelmi miniszter előterjesztésére, június 1-jei hatállyal mentette fel Korom Ferencet.

Áder János köztársasági elnök 2019. január 15-én nevezte ki Korom Ferenc altábornagyot a Magyar Honvédség parancsnokává. Korom Ferenc parancsnoki megbízatása 2023. május 15-ig szólt.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!