Jó hír a harci családoknak: idén ismét rendeznek honvédelmi táborokat

Jó hír a harci családoknak: idén ismét rendeznek honvédelmi táborokat
Fotó: Facebook/Németh Szilárd

Idén nyáron ismét rendez honvédelmi táborokat a Magyar Honvédség. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint tavaly a járványhelyzet nem tette lehetővé a honvédelmi táborok szervezését, most a Magyar Honvédség „újra megnyitja kapuit a katonai élet iránt érdeklődő fiatalok előtt”.

Idén 31 helyszínen 40 táborban, csaknem 1200 gyermek táboroztatására van lehetőség. A táborokra a honvedelmitabor.hu oldalon lehet jelentkezni. Kiemelték:

a táborok nagyon népszerűek, az egyik „harcostábor” például a regisztrációt követően pár órával betelt.

A július 19-étől induló tematikusan megszervezett ötnapos táborokban többi között életmentést gyakorló, túlélő és önvédelmi foglalkozásokat kínálnak, de a megismerkedhetnek gyerekek a lovaglás, a vitorlázás fortélyaival is. A harcostáborok mellett szerveznek erdei, túlélő-, lovas, honvédelmi sportokat űző, felderítő, vitorlás-, hagyományőrző és motivációs táborokat. A táborokba a 12-15 és 15-18 éves fiatalok jelentkezhetnek.

A HM megjegyezte: „a programsorozatnak nem titkolt célja, hogy felhívják a pályaválasztás előtt állók figyelmét a katonai hivatás lehetőségeire”, és a gyerekeknek olyan szabadidős programot kínáljanak, amelyen jól érzik magukat, összekovácsolódhatnak társaikkal, és a katonákkal közösen eltöltött idő alatt kedvező kép alakuljon ki bennük a honvédségről, a honvédelem ügyéről.

Kapcsolódó hírek