Elfogták a 20 éves monori gyilkost, elmondta, miért szurkálta össze snitzerrel áldozatát

Rendőrök kísérnek egy férfit a Pest Megyei Rendőrkapitányság épületénél a fővárosban 2021. június 1-jén. A férfi a gyanú szerint snitzerrel megölt egy 73 éves férfit Monoron.
Rendőrök kísérnek egy férfit a Pest Megyei Rendőrkapitányság épületénél a fővárosban 2021. június 1-jén. A férfi a gyanú szerint snitzerrel megölt egy 73 éves férfit Monoron. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Két napon belül elfogták a nyomozók a monori gyilkossággal gyanúsított férfit; az ügy előzménye, hogy a 73 éves sértett lánya május 30-án bejelentést tett a rendőrségen, miután édesapját holtan találta otthonában.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden azt közölte, rövid idő alatt azonosították az elkövetőt, akit a 4-es főúton fogtak el, majd előállítottak. A 20 éves férfi a kihallgatás során a bűncselekmény elkövetését elismerte, panasszal nem élt.

Elmondása szerint az áldozattal szóváltásba keveredett, a 73 éves férfi rátámadt, ő pedig védekezésképpen szúrta meg – több alkalommal – egy tapétavágó késsel.

Állítása szerint annyira pánikba esett, hogy az öntudatlan állapotban lévő áldozatot az egyik helyiségbe rejtette, magához vette a kocsikulcsot, majd a sértett autójával elmenekült.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le az eljárást, egyben kezdeményezte a férfi letartóztatását – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó hírek