Bulvár

Balesetet szenvedett Mészáros Lőrinc fia

Belföld

Magyar Péter kitette az ATV szektásainak nevét, szerinte összejátszhat a csatorna a Megafonnal

Belföld

Márki-Zay Péter nyíltan melegnek nevezte Vitézy Dávidot

Püspökké szentelték Balog Zoltánt

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke megáldja Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, a Zsinat lelkészi elnökét az egyházkerület püspökszentelő istentiszteletén pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.
Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának volt lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület korábbi püspöke megáldja Balog Zoltánt, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspökét, a Zsinat lelkészi elnökét az egyházkerület püspökszentelő istentiszteletén pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én. Fotó: MTI/Mónus Márton

Püspökké szentelték Balog Zoltán egykori fideszes országgyűlési képviselőt, mostanában a Dunamelléki Református Egyházkerület tavaly novemberben megválasztott püspökét hétfőn, a Pest megyei Nagykőrösön.

Balog Zoltán az istentiszteleten a közösséghez szólva kiemelte: nem a püspöknek van egyházkerülete, hanem a Dunamelléki Református Egyházkerületnek van püspöke! „Nem ti vagytok az enyémek, hanem én vagyok a tiétek” – magyarázta.

Kövér László az állam nevében köszöntve az új püspököt arról beszélt, Balog Zoltán egy borsodi bányászfalu református parókiájának világából indult, hogy aztán a felelősségvállalás egyre magasabb őrhelyeire álljon. A kis református közösségtől egészen az egyetemes magyarság sorsának alakításáig jutott, hogy most ismét visszatérjen egyházához – mondta.

Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.

Balog Zoltán, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke (j) megöleli Kövér Lászlót, az Országgyűlés elnökét a Közgyűlésen a püspökszentelő istentiszteleten pünkösdhétfőn a nagykőrösi református templomban 2021. május 24-én.Fotó: MTI/Mónus Márton

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszöntőjében arra figyelmeztetett, hogy az új kihívások és lehetőségek között egyre nagyobb szükség van a keresztények összetartására, egységére.

Ez is érdekelhet: 41-en haltak meg pünkösdhétfőre, mindössze 258 új fertőzöttet találtak

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány azzal fenyeget, hogy a folytatják

Hadházy: Orbánék honvédségi gépekkel repülhettek a németországi foci-Eb-re

A református egyház megszerezte a Törökbálinti Tüdőgyógyintézetet

49 ingatlant kapott meg ingyen a református egyház az államtól Balog Zoltán elnöksége alatt

Balog Zoltán tovább kapaszkodik a pozícióiba, az újabb „reformpedofil” fejlemények után is

106 újabb református értelmiségi követeli a tróger fideszes Balog Zoltán „püspök” lemondását

Balog Zoltán újabb tisztségéről mondott le

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Balog már akkor a pedofilsegítő érdekében kavart, amikor még tanácsadó sem volt – a DK válaszokat követel

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!