Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

153 milliót tankoltak el tavaly a parlamenti képviselők, fideszes a rekorder

A kormánypárti Hörcsik Richárd havonta 225 ezeret töltött a kocsijába.

153 milliót tankoltak el tavaly a parlamenti képviselők, fideszes a rekorder
Fotó: MTI/Kovács Attila

153 millió forintot tankoltak el tavaly az üzemanyagkártyát használó parlamenti képviselők, idén április végéig pedig már 46 milliónyi üzemanyagot engedtek ily módon a tankba – tudta meg a Blikk.

A lap szerint a 199 politikusból 125 használja rendszeresen a kártyáját (az kaphat ilyet, akinek nem jár szolgálati autó).

A rekorder a fideszes Hörcsik Richárd: 3,6 millió forintot tankolt el 2020-ban, átlagosan havi 225 ezerért itatta a kocsit, tavaly júliusban közel 289 ezerért.

A Blikk kiszámolta, hogy 8 literes átlagfogyasztással, 380 forint/liter árral számolva 119 ezer kilométer megtételéhez elég a 3,6 millió forint. Bolygónk kerülete durván 40 ezer kilométer, így ennyi pénzből mondhatni majdnem háromszor meg lehetett volna kerülni a Földet – mutat rá a cikk.

A lap a fogyasztás kapcsán kereste a Fideszt, a sajtóosztály viszont csak annyit válaszolt, hogy „minden képviselő a törvényben meghatározott értékig jogosult üzemanyagkártyára, a frakció pedig aktív és lelkiismeretes képviselői munkát vár el.”

A szintén fideszes Bíró Márk, aki gyakorlatilag egy évtizede nem szólalt fel a Parlamentben, mintegy 2 millióért tankolt. A lap vele kapcsolatban is kereste a Fideszt, mivel Bíró listáról jutott be az országgyűlésbe, vagyis nem kell járnia a választókerületet, válasz azonban nem érkezett.

A független Hadházy Ákos is jócskán rálépett a gázra, közel 2 milliót tankolt kártyáról tavaly. Ennek kapcsán elmondta, a Parlament látogatása helyett leginkább az országot járja.

A lap szerint 53 parlamenti politikus nem kért benzinkártyát, 16-an pedig visszaadták azt. Gyurcsány Ferenc is lemondott a kártyáról, 2021 első negyedévében már a DK frakciókeretéből tankolt.

Keményen felkérdezték a parlamentben a tovább magyarázkodó Polt Pétert

Nagy munkában a Fidesz: ismét meghosszabbították a „háborús veszélyhelyzetet”

Orbánnak eldurrant az agya a Parlamentben, saját magukat buktatta le

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt

Kocsis Máté: Csúnya, alaptalan dolgokat állít rólam PszichoPeti

Orbán fura rikoltozással beszélt arról, hogy aggódik unokái jövőjéért