Kilenc éve nem szólalt fel egy fideszes képviselő a Parlamentben

Csak meg kellene nézetni most már egy szájsebésszel.

Az RTL Klub Híradója szedte össze, hogy öt miniszter és 21 képviselő egyetlen egyszer sem szólalt fel az Országgyűlésben az elmúlt fél évben, a némát játszó 21 képviselő közül ráadásul 17 fideszes.

az abszolút csúcstartó szintén egy fideszes: Bíró Márk, aki 2010 óta csak egyszer kért szót, akkor is véletlenül.

Az elmúlt ülésszakban nem szólalt fel Hadházy Ákos sem, a politikus ezt azzal magyarázta, hogy az európai ügyészséghez való csatlakozásért gyűjtötte az aláírásokat. Az MSZP-s Molnár Zsolt hangját sem lehetett hallani, ő a bizottsági munkával indokolta ezt.

A miniszterek közül Bártfai-Mager Andrea tárca nélküli miniszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Kásler Miklós Emmi-miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter és Rogán Antal, a miniszterelnöki kabinetiroda vezetője nem nyitotta ki a száját a Parlamentben.

A kormány szerint azonban az igen jól fizetett minisztereknek nem a parlamenti szájkarate a dolguk, őket legtöbbször a parlamenti államtitkárok képviselik.

Leggyakrabban Rétvári Bence, az Emmi államtitkára hallatta a hangját: 153-szor szólalt fel, összesen több mint 8 órát beszélt. Az ellenzékiek közül Z. Kárpáti Dániel vitte a prímet 86 felszólalással. Orbán Viktor miniszterelnök 27-szer emelkedett szóra.

Kapcsolódó hírek