Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Válassz napelemes szökőkutat, és élvezd a víz kellemes csobogását!

A napelemmel rendelkező kültéri eszközök egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek nem csak anyagi, de erőforrás szempontjából is igen kedvezőek.

napelemes-szokokut

Manapság már számos kültéri dekorációs eszközt, lámpát, kerti figurát, szélcsengőt vagy akár napelemes szökőkutat is beszerezhetsz, amelyek a kert központi díszeként az irigykedő tekintetek alanyai lesznek. Családod garantáltan imádni fogja a kertben uralkodó éjszakai életet és a napközben csendesen csobogó szökőkutat, a szélben ringatózó színes szélcsengőt vagy szélforgót egyaránt.

Miért jobb a napelemes szökőkút hagyományos társával szemben?

A napelemes szökőkutak a technológiának köszönhetően sokkal egyszerűbben működnek, mint hagyományos társaik, valamint telepítésük sem időigényes. Éppen ezen okból – egyszerűségéből és kényelmes használatából – kifolyólag örvend sokkal nagyobb népszerűségnek. Így reggelente a halk csobogás kellemes neszére ébredhetsz, és lágy csobogás kísérheti végig a délutáni sziesztát is. Mindamellett, hogy hangja kellemes, bámulatos hangulatot képes a kertbe varázsolni megjelenésével.

Míg a hagyományos szökőkutak esetében egy szivattyú biztosítja a víz megtartását, valamint keringetését, addig a napelemes szökőkút esetében a nap ereje hozza mozgásba a szerkezetet.

Az előzőnél kifejezetten nagy figyelmet kell fordítanod az ideális szivattyú megvásárlására – hiszen ismerned kell a keringetni kívánt víz mennyiségét. Mindehhez pedig áramforrásra is szükséged lesz, hiszen a szökőkút nem dolgozik magától.

Így összességében a hagyományos szökőkutak beüzemelése és működtetése sokkal bonyolultabb, idő- és költséghatékonyság szempontjából sem előnyös.

A napelemes szökőkút előnyei

Ezzel szemben a modern napelemes szökőkút megközelítőleg 5 perc alatt beüzemelhető. A telepítéshez egy megfelelő és lehetőleg központi helyet szükséges találnod a szökőkútnak, hiszen a technikai dolgok már előre elő vannak készítve. A hely kiválasztása azért is lényeges, hiszen napelemes működésének köszönhetően szüksége van a nap melegére és az akadálymentes töltekezésre.

A panel mögött egy akkumulátor található, amely képes eltárolni a napenergiát és erről üzemeltetni a szökőkutat. Így csak egy kis vízre van szükséged, és már működik is a szökőkút.

Első használat előtt érdemes 48 órán keresztül tölteni, hogy megfelelően funkcionáljon. Amennyiben éjszaka sem szeretnél megszabadulni a látványától, akkor érdemes beszerezned egy kültéri lámpát vagy egy napelemes világítással kombinálni, hiszen így akkor is csodálhatod szépségét, amikor már lemenőben van a nap.

Válaszd a napelemes megoldásokat és spórolj villanyszámládon, valamint védd környezetedet egyszerre!

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró