Egészségügy

Vegyszerrel mérgezett élelmiszert hívott vissza a Tesco

Belföld

Drámai bejelentést tett Dobrev Klára, itt a vége

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Több kép a képen

Több kép a képen

Mit tehetünk akkor, ha vászonképet csináltatnánk, de nem tudunk dönteni a képek közül? Esetleg szülinapi ajándék lesz, és minden barátról szeretnél képet? Vagy egyszerűen nem elég jó a kép felbontása egy nagy méretű vászonképhez?

Ezekre az esetekre lehet tökéletes megoldás egy montázs készítése. Ezzel az ötlettel végeredményként több képünk lesz egy nagy vásznon.

Mi a montázs?

Amikor montázs készül, akkor egész egyszerűen több kisebb képet rakunk fel esztétikusan egy nagy vászonra. A képeket rakhatjuk szabályosan egymás mellé, alá, de kiválaszthatunk egy képet, amit középpontba teszünk, és köré rendezzük a többi, kisebb képet.

Hogyan készül a montázs?

A montázs elkészítését rábízhatjuk az olyan profikra, mint a vaszonkep.hu csapata, főleg, ha nagyon sok képet szeretnénk a montázsra rakni. Ekkor a szakemberek elkészítenek egy esztétikus mintát, amire elég csak rábólintanunk.

Ha kicsit kreatívabbnak érezzük magunkat, és nem olyan sok képet szeretnénk a vászonra tenni, akkor mi magunk is megpróbálhatjuk elkészíteni a montázst. Nagyon sok program van már, most egy webest mutatunk be a vaszonkep.hu segítségével.

Hogyan készítsük el a montázst?

Montázst több programmal is készíthetünk, most ezek közül nézünk meg egyet.

A programot megnyitva fel tudjuk tölteni a fotókat, amiket a montázsra szeretnénk rakni. Csak ki kell választani a számítógépről. Amikor minden képünk feltöltődött, akkor ki tudjuk választani az oldalsó menüsávból a sablont, amit a képeinknek szeretnénk. Több ingyenes és fizetős elrendezés közül választhatunk.

Amikor ezzel megvagyunk, a rendszer automatikusan betölti a képeinket a sablonba. A sablonon úgy tudunk változtatni, hogy ha betöltötte a képeket, akkor a többi képet megfogjuk a kurzorral és a sablonba húzzuk, így újabb és újabb cellákat hozunk benne létre.

A képeket a kurzor segítségével cserélgetni is tudjuk. Jobb egérgombbal kattintva szerkeszteni tudjuk a képeket. Tudunk nagyítani rajtuk, elforgatni őket. A képek szélénél megjelenő szaggatott vonalakat megfogva tudunk változtatni a képek nagyságán, ezzel befolyásoljuk a mellette lévő képeket.

A vászonra tudunk különböző alakzatokat rajzolni. Ezeknek tudjuk a színét, átlátszóságát változtatni. Ugyanitt tudunk keretet is adni az alakzatnak, ha szeretnénk. A menük között találjuk a szöveg beilleszthetőséget is.

Az oldalsó menüben be tudjuk állítani a képek közötti fehér rész, keret nagyságát. A képek sarkait itt tudjuk kerekítettre állítani, ha azt szeretnénk. Ugyanitt találjuk a vászonméret tulajdonságait is.

Miután mindent beállítottunk, el tudjuk a számítógépünkre menteni, és a vászonképgyártó cégnek elég már csak ezt a képet elküldenünk.

Ahogy látjuk, montázst készíteni nem bonyolult, ha van egy kis kreativitásunk vagy egyszerűen szeretnénk, hogy a kezünk nyoma is rajta legyen, akkor magunknak is meg tudjuk csinálni. Ha több képünk van, vagy biztosra mennénk, akkor a profik is szívesen segítenek.

Ez is érdekelhet: Megfestették Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea szerelmét

Kapcsolódó hírek

Dézsi Csaba András nem nyugszik, ő is újraszámoltatná a szavazatokat

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Nem szülnek a magyarok: soha nem született olyan kevés gyerek, mint idén áprilisban

Megindult az árhullám Budapest felé, elsőfokú készültséget rendeltek el

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

Lopnak, aztán még utána is lopnak: 5000 forint lesz a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjára a belépő

Az év egyik legszebb meteorraja érkezik, látványos csillaghullás várható május első hétvégéjén

Üzent Karsai Dániel a kormánynak: „Meghalni nem habostorta. Elkélne a segítség.”

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!