Baleset

Meghalt két ember egy ráckevei gyümölcsösben

Bulvár

Botrány az ATV-ben: Magyar Péter kisétált élő adásban az interjúról

Politika

Itt a 15 órás részvételi adat, tódulnak az emberek szavazni

Curtis testvérét is elfogták egy focista meggyilkolásának ügyében

Kedd hajnalban Budapesten és Gyömrőn csaptak le a rendőrök három férfire.

Részlet a rendőrség videójából.
Részlet a rendőrség videójából. Forrás: police.hu

Több gyanúsítottat is elfogtak a 2009-ben eltűnt volt MTK-s labdarúgó, Katzenbach Imre meggyilkolása ügyében kedd hajnalban; a Blikk azt írja, a gyanúsítottak között van az ismert rapper, Curtis testvére is.

A rendőrség tájékoztatása szerint Budapesten és Gyömrőn összesen három férfit fogtak el a 2009-ben meggyilkolt K. Imre ügyében. Tekintettel a bűncselekmény súlyára, az elfogásokat a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei hajtották végre.

Felidézték, hogy a 45 éves K. Imre 2009-ben tűnt el budapesti, XVII. kerületi otthonából. A készenlétis rendőrök 2020. október 23-án Baranyajenő térségében találták meg, majd a nyomozás során azonosították a férfi földi maradványait. Megállapították, hogy a férfit meggyilkolták. A bűncselekmény elkövetésével a jogerős szabadságvesztését töltő H. Attila 50 éves magyar állampolgárt korábban gyanúsítottként hallgatták ki.

A Budapesten és Gyömrőn most elfogott három férfi közül a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény elkövetésével, míg harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót felbujtóként gyanúsították meg kedden a nyomozók. A KR NNI mindhárom férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatásukat.

Lapinformációk szerint a megölt férfinak esélye sem volt, támadói mindketten harcművészek, illetve Sz. Lajos – aki Curtis testvére – hivatásos katona is volt.

Milliárdok, titokzatos eltűnés

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon eltűnt Katzenbach Imre, az Eclipse-ügyben körözött volt MTK-s labdarúgó, a férfinak – gépkocsiját és személyi iratait hátrahagyva – veszett nyoma, néhány nappal a születésnapja után. A sportoló 1964. szeptember 20-án született.

Az Eclipse-ügy 2010 március közepén robbant ki, miután az akkori Vám- és Pénzügyőrség sajtótájékoztatón számolt be az ügy felderítéséről. A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a 45 éves, sülysápi kötődésű Katzenbach Imre neve mintegy két hónappal korábban – vagyis mintegy három hónappal az eltűnését követően – merült fel az egyik céggel kapcsolatban. A vámosok szerint megalapozottan gyanúsítható bűncselekményben való aktív részvétellel, ugyanis mintegy félmilliárd forint került a bankszámlájára.

A 2005 és 2009 között nagy értékű informatikai, gépkocsik eredetiségvizsgálatára és biometrikus útlevelek elkészítésére kiírt közbeszerzési pályázatokon nyerő cég vezetői a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékének csökkentéséért 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd ezeket az összegeket rövidesen tovább utalták és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse a költségvetésbe. A büntetőper 2012 márciusában kezdődött meg a Fővárosi Törvényszéken. A vádiratban többször az egyik alvállalkozó cég ügyvezetőjeként említették Katzenbach Imrét mint ismeretlen helyen tartózkodó személyt.

Ez is érdekelhet: 99 elhunyt, 500 alatti új igazolt fertőzött az elmúlt 24 óra mérlege

Kapcsolódó hírek

Már mutatja a radar, a következő órákban heves zivatarok csapnak le több járásra

Lezuhant egy színész a Vígszínházban, kórházban kezelik

Curtis: „Megvan az oka, hogy én inkább a Fidesz felé húzok”

Kirúgták a betegszállítót, aki mezítláb, egy köntösben hagyta magára Curtis anyját a lakása előtt

Itt a vége, Győzikének elege lett: feljelentést tesz a Fradi legendás vezérszurkolója

Új Győzikét kapott a Fidesz: a tegnap még nem politizáló Curtis ma már ott vigyorgott Orbán évértékelőjén

Curtis Gáspár Győzőnek: „Te napraforgó patkány”

Betörtek Curtis új otthonába

Curtis megint nem bírt felmászni a színpadra Majka mellé

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!