Több mint 100 éves, csaknem kétméteres tokhalat fogtak ki a Detroit folyóból

Több mint 100 éves, csaknem kétméteres tokhalat fogtak ki a Detroit folyóból
Fotó: Facebook/U.S. Fish and Wildlife Service

Egy csaknem kétméteres, 108 kilogrammos tokhalat fogtak ki a Detroit folyóból az Amerikai Szövetségi Hal- és Vadvédelmi Szolgálat (USFWS) munkatársai, akik szerint a méretes példány, amelyet visszaengedtek a vízbe, több mint 100 éves lehetett.

A hatalmas matuzsálemet egy három tagú csapat fogta ki. A szolgálat munkatársai „igazi vízi szörnyként” írták le a teremtményt, amelyet hatpercnyi megfeszített munkával sikerült beemelniük a csónakba – olvasható a The Guardian című brit napilapban.

Now that's how you take a fish photo! The Alpena Fish and Wildlife Conservation Office crew caught this 240 pound, 6' 10…

Posted by U.S. Fish and Wildlife Service on Monday, May 3, 2021

Miután lemérték, a biológusok visszaengedték a folyóba az állatot.

A tokfélék családjába tartozó Acipenser fulvescens fenyegetett fajnak számít Michiganben és 18 másik államban. Ezek az édesvízi halak a tavak és folyómedrek mélyén élnek. Számuk a túlhalászat és a természetes élőhelyeik zsugorodása miatt csökken.

A hímek átlagos élettartama 55 év, a nőstényeké 70-100 év között mozog. A Detroit folyóból kifogott példány nőstény volt és a szakemberek szerint több mint száz éve úszkálhat a környező vizekben.

Kapcsolódó hírek