Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. március 11-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

– jelentette be Gulyás Gergely csütörtökön online sajtótájékoztatón.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Gulyás kiemelte, a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Hangsúlyozta, bármelyik Magyarországon engedélyezett oltás hatékony és biztonságos.

A miniszter elmondta, múlt héttől ha valaki külföldről hazatér, védettségi igazolvánnyal mentesül a karantén alól. Egy most megjelenő rendelet szerint ha felnőtt kiskorúval érkezik, akkor ez a szabály a gyermekre is vonatkozik.

Kapcsolódó hírek