Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Jó hír a Pfizer-vakcináról, megszólalt a BioNTech vezetője

A Pfizer-BioNTech vakcinái Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, ahol háziorvosok veszik át a koronavírus elleni oltóanyagot 2021. február 11-én.
A Pfizer-BioNTech vakcinái Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályán, ahol háziorvosok veszik át a koronavírus elleni oltóanyagot 2021. február 11-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Minden bizonnyal az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) Indiában felbukkant változata ellen is véd a Pfizer amerikai gyógyszeripari társaság és a BioNTech német biotechnológiai kutatóvállalat együttműködésével kifejlesztett vakcina

– mondta a német cég vezérigazgatója szerdán.

Ugur Sahin onkológus, a BioNTech társalapítója, egy online sajtótájékoztatón elmondta, hogy elkezdték a vizsgálatokat és „nem aggódnak”, arra számítanak, hogy készítményük az indiai változattal szemben is hatékony.

Várakozásaikat a többi között arra alapozzák, hogy vakcinájuk az Európában uralkodó brit vírusváltozattal szemben még hatékonyabb, mint az első, „vuhani” változattal szemben, amely ellen eredetileg kifejlesztették – mondta.

Szólt arról is, hogy az „irigység kultúrájának” kialakulásához vezethet, ha túl korán és „diszkriminatív” módon lazítják a járványügyi korlátozásokat.

Hangsúlyozta azt is, hogy „nem fair” az Európai Bizottságot hibáztatni az oltóanyag kezdeti szűkössége miatt. Mint mondta, a brüsszeli testület „nagyon jó munkát végez”.

Kapcsolódó friss hírek

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz