Bulvár

Rogán Antal volt feleségével bulizott Rubint Réka, Sarka Kata és Vasvári Vivien

Bűnügy

Úgy összevertek egy DK-s képviselőjelöltet, hogy kórházba kellett vinni

Baleset

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

AstraZenecára is lehet már online időpontot foglalni a kínai vakcina mellett

Vadányi Zoltán (b) az első adagját kapja meg az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának Patocskai Anna Tünde háziorvostól Szegeden, a szőregi városrészében lévő háziorvosi rendelőben 2021. február 11-én.
Vadányi Zoltán (b) az első adagját kapja meg az AstraZeneca svéd-brit gyógyszergyár koronavírus elleni oltóanyagának Patocskai Anna Tünde háziorvostól Szegeden, a szőregi városrészében lévő háziorvosi rendelőben 2021. február 11-én. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A 444 egyik olvasója vette észre, hogy a kínai Sinpharm mellett már AstraZenecára is lehet időpontot foglalni az eeszt.gov.hu oldalon, a vakcinát május 3-tól adják be azoknak, akik igénylik.

Az oltási időpontfoglalón elvileg mindenki kereshet magának időpontot, aki még nem kapott oltást és érvényes regisztrációja van. Eddig csak a kínai Sinopharmot lehetett a felületen keresztül kérni, az AstraZeneca most jelent meg a rendszerben.

A 444 emlékeztet, Müller Cecília tisztifőorvos keddi bejelentése szerint 19 200 adag AstraZeneca érkezett a napokban Magyarországra, a héten még 324 ezer adag várható ebből a típusból. Jött 355 690 adag Pfizer és 200 ezer adag első, valamint 280 ezer második adagos Szputnyik V. A kínai Sinopharmból szombaton jött 600 ezer, és a héten további 400 ezer várható.

Kapcsolódó friss hírek