Országos tisztifőorvos: az oltásoknak is köszönhetően csökken a fertőzöttek száma

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/kormany.hu

A védelmi intézkedéseknek és az oltásoknak köszönhetően csökken a fertőzöttek száma – magyarázta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Müller Cecília közölte, az elmúlt 24 órában 2527 új fertőzöttet azonosítottak, és 266 823-ra csökkent az aktív fertőzöttek száma.

Hozzátette: a járványügyi adatok mérsékelt, elhúzódó csökkenésére számítanak elsősorban a brit mutáns miatt, amely komolyabb betegséget okoz, és a betegek hosszabb kórházi kezelést igényelnek.

A tisztifőorvos elmondta: a következő héten egyidőben ötféle vakcinával oltanak. Hangsúlyozta, hogy mind az öt rendelkezésre álló oltóanyag alkalmas, mindegyik megfelel az Egészségügyi Világszervezet, a WHO követelményének, amely szerint a vakcináknak 50 százalék feletti védettséget kell adniuk.

Kapcsolódó hírek