Belföld

Titkos kormányhatározat jutott el Magyar Péterhez, kiderült Orbánék terve

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bűnügy

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Tukános babaszoba? Szerintünk nagyon menő!

Sokszor halljuk leendő anyukáktól, hogy valahogy nem találnak igazán eredeti babaszobaötletet. A szükséges bútorokat már beszerezték, és a kicsi ruhái is megvannak. Az ágynemű, a dekoráció azonban valahogy nem az igazi. A tukánminta néhány különleges kiegészítővel azonban segíthet a kérdés megoldásában.

tukan

A következőkben a tukánoké lesz a főszerep. Hova kerülhet a dekoráció? Mivel érdemes kiegészíteni? Hogyan lesz fiús vagy lányos a minta? Tarts velünk, hogy minderre fényderíthess!

Miért pont a tukán?

A tukán mintája igazán különleges, egyedi, nem hétköznapi. Kevesen használják, ugyanis nehezen tudnak hozzá megfelelő környezetet teremteni. Pedig aki nem átlagos babaszobáról álmodozik, annak a tukán számtalan lehetőséget nyújt.

A tukán mintájában a zöld, a fehér, a sárga és a fekete dominálnak, így egyrészt nagyon egyszerűen kiegészíthető, másrészt pedig lehetőséget ad arra, hogy egészen egyedi kuckót alkothass meg.

Lányos tukán, fiús tukán, uniszex tukán… Hogyan?

Az állatminták legtöbbje lehetőséget ad arra, hogy úgy formáld, ahogy szeretnéd. Csak arra kell odafigyelned a tukán esetében, hogy mivel veszed körbe. Ha úgy döntesz, hogy a kicsi szobájának csak apró színfoltja lesz a tukán, azaz olyan babaszoba-kiegészítőket választasz ilyen mintával, mint a pólya, játszószőnyeg, szopipárna, akkor érdemes lehet tollas mintájú ágyneműt beszerezni, amelynek árnyalatai illenek ehhez a különleges madárhoz.

Mivel a tukánmintát levelek veszik körbe, így az olyan növénymintás babatextília is tökéletes, mint a koalamacik a bambusz ágak között, vagy épp a virágok a sok-sok zöld levél közt.

Ha a tukán mintáját olyan textíliákkal veszed körbe, amelyekben a zöld dominál, akkor egy nagyon szép, letisztult, uniszex hálót fogsz készíteni. Abban az esetben, amikor a tukán sárga, fehér vagy rózsaszín mintákkal párosul, az eredmény különleges, lányos birodalom lesz. A fiús birodalom megteremtése sem nehéz, kékkel és fehérrel, esetleg szürkével érdemes próbálkozni.

Ne siesd el a döntést! Tölts hosszú időt az ágyneműk, rácsvédők, plédek között válogatva. Mentsd el a kedvenceidet, és akár tedd egymás mellé a mintákat. A harmónia kialakításának egyetlen kulcsa van: a baba hálójában 3-4 árnyalatnál többet ne használj fel! Ebbe a bútorok színe is beletartozik. Ügyelj rá, hogy ha az ágyban sűrű a minta, akkor körülötte ritkás vagy épp mintamentes legyen minden. Ellenkező esetben a függönyökre, a falakra, a szőnyegre kerüljön a dísz.

Ne félj az állatkerttől!

Ha igazán mókás kis búvóhelyet szeretnél teremteni kisbabádnak, akkor ne félj különböző állatkás minták között válogatni! Ha hasonló árnyalatokat használsz fel, akkor a sok-sok minta mind illeni fog egymáshoz, persze arra ügyelj, hogy a sok mintát ne halmozd egymásra! Két-három minta mellé válassz pasztell kiegészítőket!

Kapcsolódó friss hírek