Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

3 jel, ami arra utal, hogy túl sokat dolgozol

A munka az életünk szerves része, aki pedig nem csak úgy gondol rá, mint egy “pénzszerző tevékenységre”, hanem az önmegvalósítást, a karriert látja benne, az gyakran hajlamos túlzásokba esni. Persze időnként belefér, ha túlórázol, hazaviszed a munkát és éjszakába nyúlóan dolgozol, vagy beütemezel egy-egy hétvégi munkanapot, de ha mindez tartóssá és rendszeressé válik, akkor az már az egészségedre nézve is káros lehet.

bioxan

Nézzük meg, mik lehetnek az árulkodó jelek!

Testi fájdalmak

Akár ülő-, akár fizikai munkát végzel, a tested nem fogja a végletekig bírni a terhelést. Ha egész nap a számítógép előtt görnyedsz, akkor bizonyára gyakran szembesülsz derék- és hátfájással, ínhüvelygyulladással, kiszáradt, égő, szemekkel.

A fizikai munkát végzők körében pedig egyre gyakoribbak a mozgásszervi panaszok, és sajnos előfordul, hogy egy évtizedeken át keményen dolgozó kétkezi munkás szinte teljesen lerokkan, mire eléri a nyugdíjas kort. Rosszabb esetben pedig már idejekorán kénytelen felhagyni a foglalkozásával, mert az egészsége annyira megsínyli a folyamatos terhelést.

Az izmoknak és az ízületeknek szükségük van a pihenésre és az időnkénti átmozgatásra egyaránt – de egyik sem mehet a másik rovására! A rendszeres sport, a masszázs, a gyógyfürdőzés, a nyújtógyakorlatok és a gyógytorna rengeteget segíthet a fájdalom csillapításában és a komolyabb panaszok megelőzésében.

Zaklatott lelkiállapot

Aki a munkája megszállottjává válik, annak gyakran fel sem tűnik, hogy szinte másról sem szól az élete. Végeláthatatlan munkamegbeszélések, rendszeres csapatépítő tréningek, állandó kapcsolattartás a kollégákkal – a család, a szabadidő és a barátok rovására.

Ha valaki csak a munkájának él, azt a magánélete igencsak megsínyli, hiszen eltávolodik a családtagoktól, barátaitól, az ebből fakadó magánéleti kudarcot viszont még több munkával akarja kompenzálni.

A túlzásba vitt hajtást pedig senkinek a szervezete sem tolerálja jól, ugyanis ahogy a test és az elme fárad, egyre nehezebb a koncentráció, fokozódik a stressz, amit alvászavar és depresszió is kísérhet, nem is beszélve a kiégésről.

Épp ezért nagyon fontos, hogy megtartsd az egészséges egyensúlyt a munka és a magánélet közt, valamint szánj elég időt a relaxációra és a pihenésre. Ha ehhez egy kis külső segítségre is szükséged van, akkor próbáld ki a Myrobalan természetes nyugtató készítményeit, melyek a gyógynövények erejével biztosítják a nyugodt, stresszmentes lelkiállapotot.

Gyakori betegeskedés

A keleti kultúrában létezik egy mondás, miszerint “akinek nincs ideje az egészségre, annak majd lesz a betegségre”. Ez annyit jelent, hogy aki nem reagál a teste vészjelzéseire, és nem lassít le időben, azt előbb-utóbb egy kiadós betegség – akár egy influenza – ledönti majd a lábáról, így kénytelen lesz egy kis időre visszavonulót fújni. Ezért mindent tégy meg annak érdekében, hogy elkerüld a túlhajszoltságot.

Kapcsolódó friss hírek

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül