Telefonos kampányt indít a Fidesz az ellenzék oltásellenességéről

Orbánék napi kétszáz halotton táncolnak, és élvezik.

Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én.
Orbán Viktor, Kósa Lajos, Kocsis Máté és Rogán Antal a parlament ülésén 2018. december 12-én. Fotó: Bankó Gábor

A Fidesz-KDNP telefonos „tájékoztató kampányt” indít annak érdekében, hogy a magyar emberek ne higgyenek a baloldal „elbizonytalanító oltásellenes akcióinak” – jelentette be a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn,

éppen két héttel azután, hogy az ellenzéki pártok közös videóban buzdítottak az oltásra, amit nehéz elbizonytalanításként értelmezni.

Hollik István videóüzenetében arról magyarázott, hogy az elmúlt napokban „megerősítést nyert”, hogy a baloldal nem hajlandó felhagyni az oltásellenes kampánnyal.

Hogy hol és milyen formában tapasztalható ez a kampány, azt nem árulta el, de szerinte a baloldal továbbra sem vonta vissza azt a parlamenti határozati javaslatot, amellyel ellehetetlenítenék a keleti vakcinák használatát.

Ez az a javaslat ugye, amellyel már Kocsis Máté is csúnyán felsült: a dokumentumban ugyanis az ellenzékiek nem általában a vakcinákat kritizálják, de még csak nem is a keleti vakcinákat, hanem csupán az EU-s engedéllyel máig nem rendelkező kínai vakcina beszerzésével, hazai engedélyezésével kapcsolatban szeretnének vizsgálóbizottságot.

Hollik mindenesetre ma bejelentette, hogy Fidesz-KDNP tájékoztató kampányt indít annak érdekében, hogy a magyar emberek ne higgyenek a baloldal „elbizonytalanító oltásellenes akcióinak”, és bizalommal fogadják a Magyarországon elérhető vakcinákat.

Hogy Orbánék mennyit költenek az újabb agymosásra, azt nem tudni, ahogy az sem világos, hogy napi kétszáz halottnál ne lenne-e fontosabb teendője a kétharmaddal, teljhatalommal kormányzó állampártnak, mint a politikai kampányolás, ellenségkreálás.

Kapcsolódó hírek