Hóvihar van, elakadt egy busz a Bakonyban április 13-án

Estétől már keletebbre is egyre nagyobb területen valószínű havas eső, hó.

Elakadt busz a Bakonyban.
Elakadt busz a Bakonyban. Részlet a MetNet videójából.

A korábban jelzettnek megfelelően havazás kezdődött kedden a legmagasabb dunántúli hegycsúcsokon.

A MetNet Facebook-oldala hóviharról, elakadt buszról számolt be a Bakonyból, videót is mutatva, mely Hárskút felé készült:

Hóvihar és elakadt busz a Bakonyban, Hárskút felé. ❄❄Vityi Nándor videója. Köszönjük!

Posted by MetNet on Tuesday, April 13, 2021

Az időjárásoldal egy másik, de ugyanott készült felvételhez azt írta, a helyzet egyre romlik Hárskút és Márkó között, aki teheti messze kerülje el a környéket, de más utakon is nehézkes lehet a közlekedés:

A helyzet egyre romlik Hárskút és Márkó között, aki teheti messze kerülje el a környéket, de más utakon is nehézkes lehet a közlekedés. Vityi Nándor videója. Köszönjük! ❄❄

Posted by MetNet on Tuesday, April 13, 2021

Olvasói fotók szerint Bakonybélen egy óra alatt 5 cm hó hullott.

[vg]Rózsás Szabolcs kūldött az imént fotókat a Bakonybélből. Erősen havazik és immár téli útviszonyokra lehet készūlni aki esetleg arra utazik majd!🌨❄❄❄Köszönjūnk a fotókat!

Posted by MetNet on Tuesday, April 13, 2021

❄Friss fotók a Dunántúlról ❄Cikkünk a hóhelyzetről: https://www.idokep.hu/hirek/egyre-tobb-a-ho-a-bakonybanKépek:…

Posted by Időkép on Tuesday, April 13, 2021

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd délutáni előrejelzésében arról írt, hogy estétől már keletebbre is egyre nagyobb területen valószínű havas eső, hó az eső mellett. Síkvidéken átmeneti vékony hóréteg lehet,

a hegyekben viszont több, akár 10-20 centiméter vizes, tapadó hó is összegyűlhet.

Szerdán a Dunántúlon a déli órákra, az ország középső sávjában délutánra szűnik meg a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően arrafelé csak néhány zápor lehet. Az ország keleti harmadán azonban szerda estig továbbra is ismétlődően valószínű eső, havas eső, hó, de már kisebb mennyiségben. A legalacsonyabb hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 9 fok között valószínű, a Dunántúlon a magasabb értékekkel.

Kapcsolódó hírek