10-20 centi hó is hullhat kedden, mutatjuk a részleteket

Tűzoltóautó és buszmegállóban várakozó utasok hóviharban Nyíregyházán, a Sóstói úton 2021. február 11-én.
Tűzoltóautó és buszmegállóban várakozó utasok hóviharban Nyíregyházán, a Sóstói úton 2021. február 11-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Hétfő délután északnyugat felől markáns hidegfront érkezik viharos széllel és kiadós mennyiségű csapadékkal,

melynek hatására az Országos Meteorológiai Szolgálat friss előrejelzése szerint egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél, és Hétfőn csak eső várható, a kedden viszont már havas eső, havazás.

Azt írták, kedd reggel még csak a Bakonyban, majd kedden délután nyugat felől a Dunántúlon síkvidéken is többfelé havas eső, havazás válthatja fel az esőt. Kedd estétől aztán

„a hegyvidéki tájakon 300-400 m felett már több cm vastag hótakaró, magasabban fekvő helyeken (kiemelten a Dunántúli-középhegység, Mecsek magasabb csúcsain 400-500 m felett) akár 10-20 cm friss hó is összejöhet”

Az Időkép a Facebook-oldalán mutatott egy térképet, mely szerint a Mecsek, a Bakony és az Északi-középhegység is kifehéredhet:

🌨 Vastag hótakaró fedheti be a magasabb hegycsúcsokat kedden és szerdán👇

Posted by Időkép on Monday, April 12, 2021

Kedd estétől az Északi-középhegység csúcsain is gyorsan gyarapodik majd a hóréteg. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 3 és 7, attól keletre 7 és 14 fok között várható.

Kapcsolódó hírek