Szijjártó 23 708 halottnál: bevált a koronavírusra adott magyar válasz

Szijjártó 23 708 halottnál: bevált a koronavírusra adott magyar válasz
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

A koronavírus által okozott egészségügyi és gazdasági válságra adott magyar válasz bevált, ami annak köszönhető, hogy a kormány nem a tankönyvi utat választotta a válság kezelésében, nem elégedett meg a brüsszeli vakcina beszerzésekkel és nem csak segélyekkel akarta ellentételezni a növekvő munkanélküliséget – bizonygatta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn, Százhalombattán, a Novochem Kft. raktárkomplexumának „ünnepélyes átadásán”.

Szijjártó Péter úgy tudja: a kormány azzal, hogy a vállalkozások számára beruházás-ösztönzési programot indított, meggátolta a tömeges munkanélküliség kialakulását, mivel a kapacitásaikat, technológiájukat fejlesztő cégeknek nyújtott támogatást ahhoz a feltételhez kötötte, hogy a vállalkozások nem bocsátanak el munkaerőt.

A miniszter azzal hergel, ha a Brüsszel által ránk erőltetett, „baloldali tankönyvi válaszokat” adtuk volna a válságkezelésre, akkor mára sok ezerrel többen haltak volna meg, sok tízezerrel többen fertőződtek volna meg és sok százezren veszítették volna el az állásukat – mondta ezt úgy, hogy Magyarország már az élmezőnyben van a lakosságarányos halálozási adatokat tekintve.

Kapcsolódó hírek