Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Gyorsabb, hatékonyabb oltásra tett javaslatot az ellenzék, a kormány válaszolt: „Gyurcsány”

Ha „nem segít” az ellenzék, az a baj, ha konstruktív, az is baj.

Orbán Viktor miniszterelnök oltakozik.
Orbán Viktor miniszterelnök oltakozik. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az oltási regisztráció eltörlését kérték a kormánytól az ellenzéki pártok: a Párbeszéd, a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP kezdeményezésében azzal indokolt, hogy ezáltal gyorsabban és szélesebb körben lehetne végezni a lakosság beoltását.

Az ellenzéki pártok azt javasolták,

legyen elég a TAJ-kártya felmutatása azoknak, akik felkeresik a háziorvosukat, a kormány pedig jelölje ki a regisztráció nélküli oltás helyszíneit például a stadionokban, majd az önkormányzatok bevonásával végezze a feladatot.

A regisztráció eltörlésével, vagyis a hozzáférés megkönnyítésével nagymértékben növelhető lenne az oltást igénylők száma – fogalmaztak az ellenzékiek, hozzátéve,

„most nem politikai csatákat kell vívni, hanem az ország és minden magyar ember érdekét kell nézni”.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-posztjában azt is írta, az önkormányzatok készek és képesek a kormánynak segítséget nyújtani a regisztráció nélküli oltási programban. „A stadionokban a továbbra is drámai járványhelyzetben nem teltházas meccsekre, hanem a tömeges oltásra alkalmas oltópontok kialakítására van szükség” – jelentette ki a főpolgármester.

Reagált a kormány: „Gyurcsány!”

Az ATV megkérdezte a kezdeményezéssel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan az alábbi – nem sok újdonságot és tenni akarást mutató – válasz érkezett:

„Az a baloldal beszél a regisztráció eltörléséről, amelynek a képviselői – többek között Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely és Jakab Péter – regisztráltak és már beoltatták magukat. Ez mindent elmond a kétszínűségükről. Magyarország ma az Európai Unió második legjobban teljesítő országa átoltottságban. A baloldal végig megpróbálta lebeszélni az embereket a keleti vakcinákról, ha rajtuk múlik, egymillióval kevesebben lennének ma beoltva”

– sorolta „megdönthetetlen” érveit a minisztérium. Azt, hogy ki nem szarja le a baloldalt vagy bármelyik „oldalt” akkor, amikor emberéletekről van szó, nem világította meg a minisztérium, ahogy arra sem tettek utalást, hogy megfontolják-e, sőt, egyáltalán értelmezték-e a javaslatot.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten