Bulvár

Megszólalt a rendőrség: így kell kukázni, hogy ne legyen belőle bírság

Belföld

Hol a pénz? „Az uniós támogatásoknak köszönhetően szárnyalnia kellene a magyar agráriumnak, ehhez képest kiürül a magyar vidék”

Gazdaság

Újabb pocsék adat jött: padlón a NER kedvenc lopó-ágazata

Megrázó részletek derültek ki a Honvédkórházban ollóval gyilkoló drogos kínai ügyében

Súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítják a kórházi támadót.

Koronavírus - Honvédkórház
Védőfelszerelést viselő orvosok vizitelnek a fővárosi Honvédkórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályán 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A korábban közölteknél súlyosabb bűncselekményekkel gyanúsítják a kórházi támadót, a Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának meghosszabbítását további három hónappal – számolt be róla a Fővárosi Főügyészség csütörtökön.

Felidézik, a gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi még március 13-án egy VI. kerületi kórházban először egy betegtársát fojtogatni kezdte, és többször mellkason ütötte, támadásával csak a sértett segítségért kiáltása miatt érkező ápolók láttán hagyott fel.

Ezután a szomszéd kórteremben, sebészeti ollókkal súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított ezek után az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megkísérelte mellkas tájékon megszúrni, aki a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel el tudta hárítani.

A dühöngő gyanúsítottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékeznie, ennek során egyikük a kezén szúrt, könnyű sérülést szenvedett.

Az altatásban lévő, súlyosan bántalmazott nő az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére, a támadást követő 4. napon meghalt.

A férfit immár közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletével, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletével gyanúsítják.

A bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását 2021. április 16-ig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben, azonban a Fővárosi Főügyészség szerint a továbbiakban is szükséges a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartása.

A BRFK a bűncselekmény napján arról számolt be, hogy egy kínai állampolgárságú férfi az ügy gyanúsítottja.

Ez is érdekelhet:
Víztisztító berendezést adott át Szijjártó Péter a kirgiz hadsereg számára

Megkéseltek egy orvost a Honvédkórházban, életveszélyes az állapota

Email fiókja buktatott le egy 23 éves férfit, súlyos fotókat tárolt a mobilján

Leálltak a műtők a Honvédkórházban

Felmentették a drogos kínai férfit, aki halálra szúrta betegtársát a Honvédkórházban

Vasvillával szúrta ki egy kuncsaft szemét a prostituált férje Püspökladányban

Az ünnepi hétvégén nem lehet szülni a Honvédkórházban