Karácsony üzent Orbánnak: Budapest nem kér a kínai állam érdekeit szolgáló egyetemből

500 milliárdos kínai hitelből építene campust a magyar kormány a Kínai Kommunista Pártnak.

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én.
Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt beszél a Bárcsak stadion lehetnék címmel tartott sajtótájékoztatón a VII. kerületi Péterfy Sándor Utcai Kórház- Rendelőintézet és Baleseti Központ előtt 2019. október 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A főváros „semmilyen módon nem megy bele abba”, hogy diákváros helyett kínai elit kampusz épüljön Ferencvárosban

– közölte csütörtökön a Facebook-oldalán a főpolgármester annak kapcsán, hogy Orbánék most ki tudja miért cserébe egy kínai egyetem Magyarországra engedésével akarnak kedveskedni az ázsiai kommunista vezetésnek.

Üzenet egy alternatív valóságból, avagy az emberek lenézésének minősített esete. A mai kormányinfón Gulyás miniszter két…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, April 8, 2021

„Ha a kormány mégis felrúgja az erről kötött megállapodást, ha megint kiderül, hogy fabatkát se ér a miniszterelnök kimondott szava, akkor az bizony a kormánynak fontos stadion megépítését is érinti” – írta Karácsony Gergely.

A politikus a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely kijelentésére reagálva úgy fogalmazott, hogy a kormány szerint a magyar diákok olcsó lakhatását az szolgálja, ha a ferencvárosi diákváros helyére „a Kínai Kommunista Párt elveit és befolyását szolgáló elitegyetemet telepítik 500 milliárdos kínai hitelből”.

A magyar diákok olcsó lakhatása sokkal fontosabb, mint a kínai befolyásszerzéshez való „szolgalelkű asszisztálás a magyar adófizetők pénzén”

– hangsúlyozta Karácsony Gergely.

Kapcsolódó hírek