Gyurcsány keményen kiosztotta a kormánypártiakat a parlamentben

„Az apám pár tízezerért ült börtönben, magukat is el fogják vinni ezért a járványkezelésért.”

Gyurcsány keményen kiosztotta a kormánypártiakat a parlamentben

Elsősorban a koronavírus-járvány elleni védekezésről volt szó napirend előtt az Országgyűlés szerdai ülésén. Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke is felszólalt, és arról beszélt:

a kormány nem megvédte a magyarokat a járvány idején, hanem hozzájárult százak halálához, ezért pedig számon fogják kérni.

A volt miniszterelnök azzal kezdte, a tavaszi ünnepkörnek a legfontosabb üzenete az élet. „Amikor a legbotrányosabb adatok jönnek, sikerült-e a halál felett győznie az életnek?” – tette fel a kérdést.

Azzal folytatta, hogy az ő apja 4-5-ször volt börtönben. Pár tízezerért lecsukták, a váci börtönbe mentek látogatni az anyjával, mesélte. „Önöknek van bűne? Szerintem van. Nem az a kérdés, oltással jól állunk-e. Szerintem igen. A kérdés, hogy korábban mit csináltak” – vetette oda Gyurcsány a kormánypártiaknak, arról is magyarázva, hogy a kormány és annak vezetője a felelős százak haláláért, azokért, akik az elmúlt hetekben elmentek.

„Szülők voltak, gyermekek voltak, hiányoznak valakiknek (…) foglalkozási körben elkövetett gondatlan veszélyeztetésnek hívják ezt” – mondta.

Gyurcsány arról is beszélt, az oltással ugyan jól állnak, de kérdés, hogy korábban mit csinált a kormány, merte-e megvédeni az embereket vagy „féltek a politikai kockázatoktól, és százak mentek el, mint ahogy ma is több mint háromszázan?”

„Önök ölték meg őket. Az én apám pár tízezerért börtönbe ment, önök csak arról tudnak beszélni, hogy 2,5 milliót beoltottak. Hála a jó istennek”

– mondta még, hozzátéve: minden működik, amikor nem avatkozik közbe a kormány, de semmi sem működik, amikor megpróbál valamit csinálni, mert alkalmatlan a kormányzásra.

Azt ígérte a fideszeseknek: az apjához hasonlóan „magukat is el fogják vinni ezért a járványkezelésért”.

Kapcsolódó hírek