Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Bulvár

Ironikus üzenetben sietett Varga Judit segítségére Renner Erika, a lúgos orvos áldozata

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

„Az újranyitás mellett is fontos a fokozott óvatosság”

A vásárlást lehetőleg mindenki egyedül, és ne a legforgalmasabb időpontban intézze.

RövidenRöviden
Lakberendezési üzlet bejárata Budapesten, a Váci utcában 2021. április 7-én. Ezen a napon lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartók újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Április 6-án beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt.
Lakberendezési üzlet bejárata Budapesten, a Váci utcában 2021. április 7-én. Ezen a napon lépett életbe a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály, amely szerint az üzletek, köztük a március 8. óta zárva tartók újfajta, négyzetméter alapú szabályok mentén ugyan, de nyitva lehetnek. Április 6-án beadták a 2,5 milliomodik koronavírus elleni védőoltást, amely a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldása első fokozatának feltétele volt. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A védelmi intézkedések első fokozatú feloldása ellenére is fokozott óvatosságot és az eddigi járványügyi szabályok betartását kérte mindenkitől az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília hangsúlyozta, az eddig meghozott védelmi intézkedések megmaradnak, így feltétlenül szükséges az orrot és szájat eltakaró maszk viselése az üzletekben és a közterületeken.

Nagyon fontosnak nevezte, hogy az üzletekben rendszeresen tisztítsák és fertőtlenítsék a vásárlók által használt bevásárlókocsikat és kosarakat, valamint táblákkal és padlómatricákkal jelezzék a biztonságos védőtávolságot.

A tisztifőorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a vásárlást az emberek lehetőség szerint egyedül, ne a legforgalmasabb időpontban intézzék, minél rövidebb időt töltsenek el az üzletekben, részesítsék előnyben a kártyás fizetést és – amennyire lehet – kerüljék a zsúfolt helyeket, valamint tartsák egymástól a távolságot.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

A csomagküldésre is kiterjesztené a fóliázós törvényt a kormány

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Kiszámolta a KSH: 605 100 forint volt az átlagkereset januárban