Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Itt van Orbán bejelentése: elérte a 2,5 milliót a beoltottak száma, ez jön most

Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások, jelentette a járványokos.

Orbán Viktor bejelent.
Orbán Viktor bejelent. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Ahogy az várható volt, a miniszterelnök arról tett bejelentést kedden délután, hogy a koronavírus ellen beoltottak száma elérte a 2,5 milliót, így szerdától nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán közzétett videóban azt mondta, „a mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk, 2,5 millió honfitársunk beoltva”. Arról is magyarázott:

„egy éve háborús időkre emlékeztető állapotok között, korlátozások, kijárási tilalom és személyes veszteségek mellett éljük az életünket. A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen, győzelemmel kecsegtető fegyver a vakcina”.

COVID 2/147. 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások! // 2.5 million Hungarians vaccinated. Shops and services can reopen!

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, April 6, 2021

Orbán Viktor közölte: egy hónap alatt két és félszeresre növelték a beoltottak számát. Ezért – folytatta – holnaptól nyithatnak az üzletek, és újraindulhatnak a szolgáltatások. Hozzátette, járványügyi intézkedések lesznek. Ezek betartását kérte. Közölte azt is: az oltást hasonló tempóban folytatják.

Megköszönte az orvosok és az ápolók munkáját, a magyar embereket pedig arra kérte, hogy regisztráljanak, és vegyék fel az oltást.

„Magyarország lehet, Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!” – mesélte így 22 ezer elhunyt honfitársunk után.

Elértük a 2 és fél millió beoltottat. Kezdődhet a fokozatos újraindítás szerdától.

Posted by Magyarország Kormánya on Tuesday, April 6, 2021

Orbán arról nem beszélt, hogy aki a napokban kapta meg az oltást, annak valójában még jellemzően két hét kell, mire védetté válik.