Feljelentették a mentősöket, mert megálltak ebédet venni

Még mindig túl sok büdös bunkót nem vitt el a COVID.

Az ebédvásárlást intéző mentősök a besúgó fotóján.
Az ebédvásárlást intéző mentősök a besúgó fotóján. Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Piros tojás helyett feljelentést kaptak húsvétkor a mentők – számolt be a megdöbbentő esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.

Mint írták, egy férfi azzal kapcsolatban tett bejelentést a fővárosi mentőknél, hogy sérelmezi, hogy a szolgálatot teljesítő bajtársak ebédet vásároltak. A mentők kitérőjéről fényképet is mellékelt a felháborodott panaszos, amin az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert vásárol elvitelre egy Szentendrei úti büfénél.

PIROS TOJÁS HELYETT FELJELENTÉST KAPTAK HÚSVÉTKOR A MENTŐK❗️Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz…

Posted by Országos Mentőszolgálat on Tuesday, April 6, 2021

Az OMSZ közölte, az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a “bevonulás” útvonalát.

A panaszos azt is kifigyelte, hogy a vásárlás szerinte „hosszú percekig tartott”, noha a mentő fedélzeti számítógépe alapján valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe a művelet.

A vizsgálat ráadásul azt is feltárta – írja az OMSZ –, hogy bajtársaik ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket.

A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság.

Kapcsolódó hírek