Bulvár

Tömegverekedés volt a Westend bevásárlóközpontban

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bűnügy

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Felmérés: tovább gyengültek Orbánék, az ellenzéki összefogás népszerűbb a kormánypártoknál

Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én.
Orbán Viktor magyar az EU-tagországok állam- és kormányfői évzáró találkozóján Brüsszelben 2019. december 12-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Minimálisan tovább csökkent a Fidesz-KDNP támogatottsága márciusban: a teljes népesség és a pártválasztók körében is egy százalékot esett, 29, illetve 45 százalékos népszerűségnek örvendenek a kormánypártok a Republikon Intézet szerint.

A közvélemény-kutatásról beszámoló Telex azt írja, a teljes népesség körében a DK, a Jobbik és a Momentum fej-fej mellett, 9 százalékos támogatottsággal bírnak.

A DK-nak ez 1 százalékpontos csökkenés, a Jobbiknak 1 százalékpontos erősödés, a Momentum esetében nincs változás. Az MSZP 6 százalékon kapaszkodik, a Párbeszéd, az LMP, a Mi Hazánk és a Kutyapárt 1 százalékos hátszéllel bír a felmérés szerint.

A biztos pártválasztók körében a DK 14 százalékon áll, 1 százalékkal alacsonyabban, mint korábban. A Jobbik 2 százalékponttal erősített, a pártot 13 százalékra mérte ebben a szegmensben a Republikon, pont úgy, ahogy a Momentumot. Az MSZP 9 százalékra jött fel, a Párbeszéd és az LMP 2 százalékon mozog, a Kutyapárt 1 százalékra gyengült, a Mi Hazánknak szintén 1 százalékot mértek.

A Republikon rámutat, továbbra is erősebb az ellenzéki összefogás, mint a Fidesz-KDNP:

a teljes népesség körében 35-29 százalék, és a pártválasztók között 53-45 százalék az arány a kormányváltást akarók javára.

A felmérés szerint a megkérdezettek 70 százaléka elmenne szavazni, ha most lenne választás, 10 százalékuk valószínűleg voksolna, 6 százalék valószínűleg nem, 11 százalék pedig biztosan nem járulna az urnákhoz, a megkérdezettek 3 százaléka pedig nem tudja, vagy nem adott választ.

Győzike elfoglalta Brüsszelt, az Európai Parlamentből jelentkezett be Orbán Viktor talpnyalója

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint jogos kirúgni valakit a véleményéért

A Pedofidesz új kommunikációs igazgatója szerint „erős közösségként” készülnek a közelgő választásra

Magyar Péter bejelentette az EP-választási jelöltjeit

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Menczer Tamás úgy tudja, egész Brüsszel Orbán Viktor elhallgattatásán dolgozik