Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Orbán azt kérte, ne beszéljen most senki az egészségügy összeomlásáról

Mert ezzel leértékeli az orvosok, ápolók munkáját, és különben is nagypéntek van, az elcsendesedés napja.

Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én.
Orbán Viktor miniszterelnök a Türk Tanács ülésén vesz részt a járványhelyzetre való tekintettel online, videokonferencia formájában Budapesten, a Karmelita kolostorban 2021. március 31-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Április 13-án Magyarország elérheti a hárommilliós átoltottságot, ami újabb lehetőséget ad majd, hogy az emberek visszatérjenek vagy közelítsenek korábbi életükhöz – mesélte a miniszterelnök pénteken.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió szokásos propaganda-interjújában ugyanakkor óvatosságra intett és a szabályok betartását kérte a húsvéti ünnepek alatt is.

Közölte: az operatív törzs adatai szerint az elmúlt napon több mint 260-an haltak meg és több mint 9000 új fertőzött van, ugyanakkor a beoltottak száma 2 156 680 volt pénteken, és 863 ezren már a második oltásukat is megkapták.

Orbán már előre tudja, hogy az április 4-ével végződő héten 2,356 milliónál lesz a beoltottak száma, az április 13-val záruló héten a hárommilliót, rá egy hétre pedig a 3,5 milliót is meg fogja haladni.

A betegek, a meghaltak és a rendelkezésre álló vakcinák, illetve a beoltottak közötti arány „szépen javulni fog” a következő időszakban – magyarázta sajátos új mérőszámokkal a kormány elhibázott járványkezelésének bizonyítványát.

Az ígérte, két-három hét, „amíg átbillenünk”, azaz lassan elérjük azt a pontot, amikor a vírust megölő oltások látványosan és érezhetően kifejtik hatásukat a halottak és a fertőzöttek számának tekintetében is.

Ne beszéljenek az összeomlásról

Orbán arról is magyarázott, az egész ország nagy elismeréssel figyeli az orvosok, háziorvosok és az ápolók hősies küzdelmét. „Ők a mi hőseink” – fogalmazott, most, hogy hirtelen nagyobb szükség lett rájuk, mint a stadionépítőkre. Azt kérte, hogy mindenki adja meg nekik a tiszteletet,

ne beszéljen a magyar egészségügy összeomlásáról, mert ezzel leértékeli az orvosok és az ápolók munkáját.

„Nagypéntek van, ez az elcsendesedés napja, de a legfontosabb, hogy vasárnap reggel felkel a nap, eljön a feltámadás, és gondolhatunk arra, még a mostani baj közepette is, hogy lesz feltámadás, lesz magyar feltámadás. (…) Úton vagyunk a szabadság felé” – kábított a propagandarádió hallgatóit.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz