Müller Cecília elárulta, a vírus nem foglalkozik azzal, hogy húsvét van

Az idős asszony nagy fegyelmezettséget kér a lakosságtól húsvétkor.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Az országos tisztifőorvos a húsvéti ünnep idejére is azt kéri a lakosságtól, hogy nagy fegyelmezettséggel tartsa be a koronavírus-járvány miatt hozott szabályokat. Müller Cecília pénteken az állami propagandamédiának nyilatkozva arról magyarázott,

a vírus nem foglalkozik azzal, hogy húsvét van, ezért mindenki ünnepeljen a lehető legszűkebb családi körben!

Kiemelte, a járvány továbbra is súlyosan zajlik, még mindig magasak a megfertőződéseket, valamint a súlyos megbetegedéseket és az elhalálozást mutató adatok, noha „stabilizálódni látszanak”.

Az országos tisztifőorvos megígérte, hogy ha a lakosság kellő fegyelemmel „kibírja” a húsvétot, akkor a járvány a közeljövőben tetőzhet, amit az esetszámok lassú csökkenése követhet. „Sokkal kevesebb van előttünk, mint mögöttünk” – fogalmazott.

Müller Cecília megerősítette, hogy az oltásokat minden elé helyezik, ezért az oltópontok húsvét alatt is folyamatosan működnek.

A tisztifőorvos azt mondta, jelenleg a fiatalok körében is sok a súlyos beteg, ami egyrészt azért is lehet, mert a 65 év felettiek 80 százaléka már kapott legalább egy oltást, másrészt ez a mutáció fogékonyabb a fiatal, munkaképes korosztályra.

Kapcsolódó hírek