Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Müller azt kéri az emberektől, vegyék le a terhet a fekvőbetegeket ellátó rendszerről

Az országos tisztifőorvos szerint nagyon nagy most az egyéni felelősség.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 14-én. Fotó: MTI/kormany.hu

Nagy lehet a baj, mert a propaganda elkezdte „az emberekre” tolni, hogy mostanra Magyarországon az egyik legsúlyosabb a járványhelyzet a világon: soha ekkora nem volt az egyéni felelősség, le kell venni a terhet a fekvőbetegeket ellátó rendszerről – magyarázta az országos tisztifőorvos hétfőn, mintha nem a gazdái rakták volna a terhet az egészségügyre azzal, hogy még a második hullám derekán is a lopással voltak elfoglalva a felkészülés megszervezése helyett.

Müller Cecília arról beszélt, továbbra is a brit mutáns agresszív terjedésének vagyunk tanúi, „rendkívül leterheltek a kórházak és az intenzív osztályok”. Érdekes, hogy ezzel szemben Kásler Miklós a Bayer Show oltalmazó buborékjában tegnap még azt állította, meg sem rendült a magyar egészségügy a járványban.

Az országos tisztifőorvos szólt arról is, hogy Nógrád megye kistelepülésein már honvédségi oltóbuszok segítségével is oltják az előzetesen regisztráltakat, eddig 306 ember kapta meg így a vakcinát. Az oltás öt busszal folytatódik Nógrádban, néhány nap múlva pedig már Komárom-Esztergom megyében is.