Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Önkénteseket toboroznak az intenzív osztályokra

Pedig Gulyás Gergely pár napja még azt állította: álhír, nincs kapacitáshiány.

Védőfelszerelést viselő orvosok vizitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én.
Védőfelszerelést viselő orvosok vizitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent János Kórházban 2020. december 9-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Telex vette észre a Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron megyei szervezetének hétfő hajnali Facebook-posztját, miszerint önkéntes, nem szakképzett ápolási feladatokra segítőket keresnek, legalább általános iskolai végzettséggel.

„A COVID-osztályokon szinte minden kórházban hatalmas a túlterhelés. Kevés az ápoló és ők is egyre jobban kimerülnek. A következő hetekben ez fokozódni fog. Nem tudni meddig fog tartani és nem tudni hány hullám fog még jönni. A COVID-osztályokon ápolt betegek ellátását nagyban segíthetnék motivált, a speciális feladatokra kiképzett, fegyelmezett és megbízható laikusok”

– áll a felhívásban.

A jelentkezőket képzési programmal, 3-4 órás tréninggel várják, ugyanakkor hangsúlyozzák, ez nem nyújt majd szakképzést és nem helyettesítik a képzett ápolókat.

TOBORZÁS – FELHÍVÁS – SPARTACUS projekt COVID osztályokon önkéntes nem szakképzett ápolási feladatokra MOK…

Posted by Magyar Orvosi Kamara Győr Moson Sopron Megyei Területi Szervezete on Sunday, March 21, 2021

A MOK Győr-Moson-Sopron megyei szervezete „nagykorú, lehetőleg fiatal, fizikailag, szellemileg és mentálisan erős, erkölcsileg fedhetetlen emberek” jelentkezését várja, „akik rendkívül nehéz körülmények között, védőfelszerelésben is vállalják a fent leírt munkát”, és „akik nagyfokú önuralommal, kitartással és alázattal képesek embertársaikon segíteni.”

A leírás szerint nem hátrány, ha valaki már az oltás, vagy legyőzött fertőzés okán védettséget élvez, de olyan is jöhet, aki még sem a vakcinát nem kapta el, sem a betegséget.

Emlékezetes, Gulyás Gergely miniszter a múlt héten nagy pofával álhírnek nevezte, hogy kapacitásprobléma lenne az egészségügyben, amire aztán már akkor születtek cáfoló reakciók valódi egészségügyi dolgozóktól.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz