Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Szlávik: ez az oka annak, hogy egyre több fertőzöttet találunk

Beoltanak egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. március 20-án.
Beoltanak egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájával a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. március 20-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az oltásokkal és a járványügyi intézkedésekkel le fogjuk győzni mindegyik mutáns vírusvariánst

– jósolta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Szlávik János úgy látja, a járványügyi helyzet tovább súlyosbodik, egyre több a fertőzött és a halottak száma, mivel a korábbi hullámok tapasztalata, hogy a szigorító intézkedések bevezetésétől még néhány hétnek el kell telnie, hogy azok eredményei látszódjanak. „Valószínűleg még ebben a stádiumban vagyunk, és ez az oka annak, hogy egyre több fertőzöttet találunk” – magyarázta, minimális önkritikát sem gyakorolva, hogy akkor talán előbb el kellett volna kezdeni felkészülni a harmadik hullámra, nem pedig a nyitásról magyarázni még március elején is.

Európában és Magyarországon is a különböző mutáns vírusok terjedése vezet a fertőzésszám növekedéséhez – mondta arra is kitérve, hogy Magyarországon a brit variáns mellett találtak már dél-afrikai és cseh változatot is.

Szlávik János egy friss tanulmányra hivatkozva beszámolt arról, hogy ha a fertőzésből felgyógyultak 15, újabban akár 30 százalékát érintő úgynevezett hosszú Covid-szindrómában szenvedők a gyógyulás után három hónappal védőoltást kapnak, akkor a vakcina „komoly jótékony hatással lehet” a tüneteikre.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten