Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Gazdaság

Kínos kérdésekre várja a választ Orbán Viktortól Magyar Péter

Baleset

Halálos baleset történt Tiszakécskénél: fának csapódott egy pickup

Ellenzéki polgármesterek: Aljas és hazug politikai támadás a kormányhivatal vádjai

Orbánék fővárosi lerakata most azzal hecceli a budapestieket, hogy az ellenzéki önkormányzatok szándékosan nem akarnak oltani.

RövidenRöviden
Beoltanak egy férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 12-én.
Beoltanak egy férfit a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetben 2021. február 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Aljas és hazug politikai támadásnak nevezte a fővárosi kormányhivatal pénteki vádjait Karácsony Gergely főpolgármester és tizennégy fővárosi ellenzéki polgármester közös közleményben.

Budapest Főváros Kormányhivatala előzőleg azzal hergelt, hogy a kormányhivatalhoz állítólag sorra érkeznek a háziorvosi bejelentések a baloldali vezetésű fővárosi – jellemzően a 4., a 3., a 11., a 13., a 7., a 14., a 19., a 2. és a 9. – kerületektől, hogy az érintett önkormányzatok nem biztosítanak munkatársakat a koronavírus elleni oltás megszervezéséhez.

Karácsony Gergely és tizennégy polgármester ezzel szemben arról tájékoztatott: a kerületi önkormányzatok kapcsolatban vannak az emberfeletti munkát végző háziorvosokkal, és minden, a hatályos jogszabályok szerint lehetséges segítséget megadnak nekik.

Miközben naponta dőlnek meg a szomorú rekordok Magyarországon, a kormány és a fővárosi kormányhivatal „a védekezés, az emberséges és hatékony cselekvés helyett aljas és hazug politikai támadásokra fecsérli idejét” – írták.

Közölték: a kormányhivatalnak és vezetőjének tudomásul kellene vennie, hogy a járvány elleni védekezés szempontjából

nincsenek „baloldali” és fideszes kerületek, „csakis olyan budapestiek, akik politikai lózungok helyett hatékony cselekvést érdemelnek”.

„Nincs ellenzéki oltás és kormánypárti oltás, csakis annak az igénye, hogy az oltási program világos és átlátható legyen, annak lebonyolítása pedig minél gyorsabb és zökkenőmentesebb” – írták.

Kiemelték: a kerületi önkormányzatok készek és képesek arra, hogy az oltási program gyors és zökkenőmentes lebonyolítását hellyel és munkaerővel segítsék, a Fővárosi Önkormányzat és a kerületi önkormányzatok ennek érdekében több kezdeményezéssel éltek, „amire legtöbbször politikai támadásokat kaptak válaszul”.

Felszólították a fővárosi kormányhivatalt és annak vezetőjét, hogy inkább koordinálja a koronavírus-járvány elleni hatékony védekezést, az oltások megszervezését, és ebben működjön együtt a budapesti önkormányzatokkal, pártállásra való tekintet nélkül.

A közleményt V. Naszályi Márta (I.), Őrsi Gergely (II.), Kiss László (III.), Déri Tibor (IV.), Soproni Tamás (VI.), Niedermüller Péter (VII.), Pikó András (VIII.), Baranyi Krisztina (IX.), László Imre (XI.), Tóth József (XIII.), Horváth Csaba (XIV.), Cserdiné Németh Angéla (XV.), Szaniszló Sándor (XVIII.) és Gajda Péter (XIX.) írta alá.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

A Kanári-szigeteken fogtak el egy emberölés kísérletével gyanúsított budapesti férfit

Meghalt egy ember a Balatoni úton történt balesetben

Karácsony Gergely is megszólalt Magyar Péterről

Gulyás Gergelynek ún. gerincműtéte volt

Pesty László: Nem zárható ki, hogy zsarolják Varga Juditot

„Akkor is hazudsz, ha kérdezel” – reagálta Bayer Zsoltnak Magyar Péter