Figyelmeztetést adott ki az MNB a Revolut változásai kapcsán

A jegybank a Magyarországon is népszerű „alternatív bank” egyoldalú díjemelését kifogásolja.

Figyelmeztetést adott ki az MNB a Revolut változásai kapcsán
Fotó: Facebook/Revolut

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgáltató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt

– tájékoztatott szerdán a Magyar Nemzeti Bank annak kapcsán, hogy a társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál – az eddigi, százalékos mértékű díjon felül – meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében.

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével.

A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére. Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

Kapcsolódó hírek