Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Lezárják az első üléssorokat a budapesti buszokon és a trolikon

Valamint mostantól jobban szellőztetik a megállóban várakozó járműveket.

Tájékoztató felirat a járművezető védelmére lezárt első ülésekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik autóbuszán a Népligetben 2021. március 12-én.
Tájékoztató felirat a járművezető védelmére lezárt első ülésekről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyik autóbuszán a Népligetben 2021. március 12-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A koronavírus-járvány harmadik hulláma, valamint a fertőzöttek emelkedő száma miatt a fővárosi autóbuszokon és trolibuszokon mindkét oldalon lezárják az első üléssorokat.

A Budapesti Közlekedési Központ közlése szerint az átmeneti, határozatlan időre szóló intézkedés célja, hogy minimálisra csökkentsék a járművezetők koronavírusos megbetegedésének az esélyét. A lezárást több mint 300 fővárosi nappali busz- és trolivonalon, valamint éjszakai buszvonalon alkalmazzák.

Mint írták, az intézkedés nem érinti az első ajtón történő le- és felszállást. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autó- vagy trolibuszon.

A BKK közölte azt is, hogy az utasok egészségének megőrzése érdekében a megállóban a járművek – amelyeken ez technikailag lehetséges – valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel is elősegítve a szellőzést. Ez viszont nem változtat a számos busz- és trolivonalon bevezetett elsőajtós felszállási renden – tették hozzá.