Őrjöngő utasok miatt kérnek segítséget a BKV-sofőrök

Sokan úgy gondolják, a sofőrök tehetnek róla, hogy maszkot kell hordani a járműveken.

Őrjöngő utasok miatt kérnek segítséget a BKV-sofőrök
Fotó: Facebook/BKK - Budapesti Közlekedési Központ

A buszvezetők mögötti helyek elrekesztését, a sofőrök fizikai elkülönítését kéri a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezete a maszkviselésből fakadó konfliktusok miatt, írja a Magyar Narancs cikke.

A lapnak Szabó István, az érdekvédelmi szervezet elnöke kifejtette: egyre gyakoribb a verbális támadás a sofőrök ellen. Kollégái munkája pszichikailag megterhelőbb lett az elmúlt hónapokban, járműveik állapota egyre rosszabb, így azzal is meg kell küzdeniük, szerelőkből pedig változatlanul hiány van. Mindezek fényében a járvány idején átmeneti megoldásként szeretnék visszaállítani a sofőrök elkülönítését.

A Magyar Narancs közzétett egy videót is, melyen azt hallani, ahogy egy utas őrjöngve üvöltözik a buszvezetővel, miután a maszkviselés betartására figyelmeztette. A sofőr higgadt hangvételben próbálta csitítani, de nem járt sikerrel:

A BKV ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy nem tapasztalnak kiugró eseteket a járványhelyzetben. Válaszuk szerint az utóbbi időszakban a sofőrök napi szinten számolnak be szóváltásokról, de csak havi pár esetben kérnek intézkedést.

Ezek is érdekelhetnek