Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Baleset

Meghalt egy horgász a balatoni pontyfogó versenyen

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

200 méterről is meglövi a pingponglabdát Áder János mesterlövésze

A férfi részt vett korábban ifjabb George Bush, Putyin és Angela Merkel védelmében is.

Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök (j) katonai tiszteletadással fogadja Áder János köztársasági elnököt Kairóban, az Ittihadíja palotánál 2019. november 28-án.
Abdel-Fattáh esz-Szíszi egyiptomi elnök (j) katonai tiszteletadással fogadja Áder János köztársasági elnököt Kairóban, az Ittihadíja palotánál 2019. november 28-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Interjút készített a Blikk Magyarország egyik legjobb mesterlövészével: a csak keresztnevén, Rolandként említett férfi Áder Jánost és családját védi a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségénél.

A cikk szerint Roland 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik, és egy pingponglabdát akár 200 méterről is meg tud lőni. Részt vett ifjabb George Bush, Putyin és Angela Merkel védelmében is, amikor a nevezett politikusok Magyarországra látogattak.

„A merénylő dolga, hogy a rést keresse a pajzson, mi pedig azért felelünk, hogy a pajzs mindig jó irányba álljon. Egy nyilvános esemény előtt elsősorban a merényletre alkalmas helyeket vizsgáljuk át. Ezeknek a helyeknek a biztosítására különböző pozíciókba lövészeket helyezünk ki. Részletes helyszínrajzok és fotók készülnek, minden egyes centijét megismerjük annak a területnek, ahol aztán mozogni fog a védett személy. Ezeken az utolsó tereptárgyak, akár egy kuka is fel van tüntetve, aminek a távolságának az ismerete viszonyítási pontként szolgálhat, mielőtt valaki meghúzza az elsütőbillentyűt”

– idézte a Blikk a mesterlövészt.

Roland elárulta, minden helyszínt úgy jár be, hogy megvizsgálja, honnan jöhet támadás, de gondolkodik a menekülési útvonalon is. Hozzátette, az Áder János által állandóan látogatott helyeket ugyanolyan éberséggel őrzik, mint az új helyszíneket. Azt is elmondta, Áder mindig olyan helyen száll ki a Sándor-palotánál, ahol rá sem lehet látni.

„A jó mesterlövész a legtöbb esetben a „kard hegye”, és ha kell, sebészi pontossággal képes beavatkozni”

– magyarázta a mesterlövész.

Kapcsolódó friss hírek