Füstölt az Országgyűlés Irodaháza, miután egy jobbikos kezében beindult egy füstgránát

„Ezek akarnak kormányozni” jeligére.

Tűzoltók dolgoznak az Országgyűlés Irodaháza előtt 2021. március 3-án, miután az épületben füst keletkezett.
Tűzoltók dolgoznak az Országgyűlés Irodaháza előtt 2021. március 3-án, miután az épületben füst keletkezett. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában szerdán, írja az MTI. Az állami hírügynökségnek Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke állítólag azt mondta:

a Jobbik-frakciója által használt 242-es szobában szerdán kora este Szabó Bencének, a Jobbik szakértőjének kezében „beindult” egy füstgránát.

Nem sérült meg senki, de a füst akkora volt, hogy aktiválta a tűzjelző rendszert, és működésbe lépett a tűzvédelmi rendszer, valamint az első becslések szerint az Országgyűlés Hivatalának szerverszobájában milliós nagyságrendű kár keletkezett.

Szilágyi hozzátette: az intézkedési jogkörrel rendelkező V. kerületi rendőrkapitányság munkatársai a helyszínen vizsgálják az esetet, az elkövetőket a rendőrök visszatartották, kihallgatásuk folyamatban van.

ORFK: pirotechnikai eszköz lépett működésbe

Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott: 18 órakor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy az Országgyűlés Irodaházában füst keletkezett.

A jelenlegi információk szerint az épületben jogszerűen tartózkodók környezetében tisztázatlan körülmények között egy pirotechnikai eszköz lépett működésbe, amely beindította az épület tűzvédelmi rendszerét. A rendszer helyreállítása folyamatban van – tette hozzá.

A szóvivő tudatta: az országos rendőrfőkapitány az eset körülményeinek vizsgálatára a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát jelölte ki. A rendőrség további tájékoztatást a helyszíni szemle és a rendelkezésre álló adatok értékelése után adhat – tette hozzá.

Kapcsolódó hírek