Beoltották Orbán Viktort

A kínai jutott neki, ahogy kérte, pedig korábban arról is hadovált, hogy a Pfizer „valójában egy magyar vakcina”.

Orbán Viktor miniszterelnök oltakozik.
Orbán Viktor miniszterelnök oltakozik. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

„Oltva vagyok” – tájékoztatott vasárnap délelőtt Orbán Viktor a Facebook-oldalán. A poszt szerint a miniszterelnök a kínai vakcinát kapta.

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

Posted by Orbán Viktor on Sunday, February 28, 2021

Januárban egyébként a rádióinterjújában már elmondta, hogy a kínai oltóanyagra pályázik, mert „abban bízik a legjobban”, noha pár héttel korábban még Karikó Katalin kutatóbiológus magyar származásába belecsimpaszkodva a Pfizer-féle vakcinát sztárolta, mondván, „az valójában egy magyar vakcina”.

COVID 2/110. Oltva vagyok // Vaccinated ✅

Posted by Orbán Viktor on Sunday, February 28, 2021

Orbán Viktor a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ oltópontján kapta meg az oltást.

Müller Cecília szólt rá Orbánra

Müller Cecília országos tisztifőorvos szombaton az MTI-nek azt mondta, hogy az oltást külön javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek is. Fontosnak nevezte, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, így minél többen éljenek az oltás felvételének lehetőségével, érkezzenek azok bárhonnan is. Emellett a kormány és az operatív törzs tagjainak beoltását is fontosnak tartja. Az oltások ugyanis reményt adnak arra, hogy kevés áldozattal záruljon a harmadik hullám, és véget érjen a pandémia – magyarázta.

Pénteken Áder János is megkapta a Sinopharm-vakcinát. Az államfő az oltás után nyilatkozva arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljon a védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

Kapcsolódó hírek