Orbánék titkos alagutat terveznek a Puskás Aréna alá, állítja a nemzetbiztonsági bizottság elnöke

Stummer János szerint 2 milliárd forintért épülne a járat, amit titokban akartak tartani.

A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés 2019. november 15-én.
A Puskás Aréna avatóján játszott Magyarország - Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzés 2019. november 15-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Stummer János jobbikos parlamenti képviselő, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke kedden arról számolt be egy Facebook-videóban, hogy Orbánék titokban saját alagutat építenének a budapesti Puskás Arénába.

„Tudom, hogy a kétharmad bosszút fog állni ezért, de az igazságért minden következményt vállalok”

– olvasható a bejelentésnél, mellyel Stummer saját bevallása szerint is titkosított információt hoz nyilvánosságra.

„Az utóbbi 30 évben példátlan lépésre szántam el magam, amikor úgy döntöttem, hogy egy, a kormány által titkosított információt most a nyilvánosságra hozok. Tegnap reggel egy olyan papírt adtak a kezembe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az én kezembe került, mert a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat” – kezdődik a videó, melyből az is kiderült, Stummer szerint a biztosság végül „meg is szavazta ezt a titkosított alagutat a főnöküknek”.

Puskás: nem alagút, hanem „autós aluljáró”

A politikus bejelentése után a Puskás Aréna azt közölte: „kacsa”, hogy titkos alagút épül, mert a tervezett megoldás egy autós aluljáró.

Ezek is érdekelhetnek