Orbán Viktor a gazdaság és a rendezvényszervező szektor újraindításáról egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b2) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b2) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt Olivier Ginon-nal, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnökével; a megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyalás után vendégével együtt ellátogatott a Hungexpo területére, ahol jelenleg is zajlik a „stratégiai fontosságú”, állami tulajdonú rendezvényhelyszín teljes megújítása, a magyar kormány 55 milliárd forintos támogatásával.

A miniszterelnök tájékoztatta a GL events elnökét Magyarország gazdaság-újraindítási akciótervéről, majd megvitatták a kiállítás- és rendezvényszervező szakma javaslatait valamint részvételi lehetőségeit abban a folyamatban, melynek végén „Magyarország erősebben jöhet ki a koronavírus-válságból” mint ahogyan belekerült – mondta Havasi Bertalan.

A tervek szerint még az idén a Hungexpo két világeseménynek is otthont adhat, ősszel itt tervezik megtartani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust valamint Semjén Zsolt 55 milliárd forintos pénzszórásnál tartó vadászati világkiállítását.

Kapcsolódó hírek