Orbán Viktor a gazdaság és a rendezvényszervező szektor újraindításáról egyeztetett

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b2) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Olivier Ginon, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnöke (b2) látogatást tesz a Hungexpo területén 2021. február 23-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt Olivier Ginon-nal, a Hungexpót üzemeltető francia GL events cégcsoport elnökével; a megbeszélésen a magyar gazdaság újraindításáról, ezen belül is a rendezvényszervező szektor talpra állításáról volt szó – tájékoztatott Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyalás után vendégével együtt ellátogatott a Hungexpo területére, ahol jelenleg is zajlik a „stratégiai fontosságú”, állami tulajdonú rendezvényhelyszín teljes megújítása, a magyar kormány 55 milliárd forintos támogatásával.

A miniszterelnök tájékoztatta a GL events elnökét Magyarország gazdaság-újraindítási akciótervéről, majd megvitatták a kiállítás- és rendezvényszervező szakma javaslatait valamint részvételi lehetőségeit abban a folyamatban, melynek végén „Magyarország erősebben jöhet ki a koronavírus-válságból” mint ahogyan belekerült – mondta Havasi Bertalan.

A tervek szerint még az idén a Hungexpo két világeseménynek is otthont adhat, ősszel itt tervezik megtartani az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust valamint Semjén Zsolt 55 milliárd forintos pénzszórásnál tartó vadászati világkiállítását.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keres a Röviden!

Kapcsolódó hírek