Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Mik azok a brókercégek, és miben rejlik a működésük hasznossága?

Mik azok a brókercégek, és miben rejlik a működésük hasznossága?

Mivel foglalkozik egész pontosan egy brókercég? Miben rejlik az a hozzáadott érték, aminek az ismeretében az emberek szívesen bíznak meg egy ilyesfajta vállalkozást? Illetve miből lesz bevétele egy brókercégnek?

Ezekre a kérdésekre fogjuk megadni a választ a bejegyzés keretei között, ezáltal is kiemelve a brókercégek tevékenységének hasznosságát és hozzáadott értékét.

Tegyük először tisztába, mik is azok a brókercégek pontosan?

Gyakorlatilag speciális befektetési vállalkozásokról beszélünk. A tevékenységük fő jellegzetessége, hogy lehetővé teszik az ügyfeleik számára a különböző tőzsdei megbízások teljesítését. Úgy is fogalmazhatunk, hogy a vevők és eladók összekötésében játszanak fontos szerepet.

Egy brókercég az őt megbízó ügyfelek kérésére árupiaci terméket, devizát, részvényt, valamint egyéb pénzügyi termékeket adnak és vesznek, méghozzá a tőzsdén. Egy brókercég ügyfele egyaránt lehet magánszemély vagy intézmény is. Köztük a legfontosabb eltérés értelemszerűen a megbízások nagyságában és volumenében rejlik, legalábbis az esetek döntő többségében.

Jellemzően ezek a teendők tartozhatnak egy brókercég tevékenységi körébe

Azonfelül, hogy az ügyfelek megbízásának eleget téve a brókercég a különféle pénzügyi termékek, árupiaci termékek és részvények eladásával és megvásárlásával foglalkozik, egyéb tevékenységek révén is értéket teremt.

Ennek az egyik legfontosabb megnyilvánulása a tanácsadói tevékenység. Vagyis egy hozzáértő és megbízható brókercég mindenképp kamatoztatni tudja az évek során felszedett tudást és tapasztalatot, ami aztán az ügyfelei számára rendkívül hasznos lehet.

Ebben rejlik tehát az a tényező, aminek köszönhetően a brókercégek által biztosított tanácsadói tevékenység iránt meglehetősen élénk a kereslet. A már viszonylag távolabbra tekintő ügyfelek ugyanis felismerik, hogy a brókercég tudása és tapasztalata bizony számukra is profittal kecsegtethet.

Ebből származik a brókercégek bevételi forrása

A brókercégek az általuk végzett szolgáltatás után jutalékot számolnak fel. Ez a jutalék természetesen előzetesen benne van a megállapodásban. Vagyis az ügyfél pontos számításokat és kalkulációt tud végezni annak megfelelően, hogy pontosan tudja, mire is számíthat.

Mindezek mellett akadnak olyan vállalkozások is, amelyeknél az ügyfeleknek számlafizetési kötelezettségük is van. Persze az minden bizonnyal kijelenthető, hogy ezt nehéz volna elsődleges bevételi forrásnak tekinteni.

Egy brókercég sokkal inkább abban lesz érdekelt, hogy az általa lebonyolított ügyleteken keresztül minél több hasznot termeljen az ügyfelei számára. Ennek köszönhetően ugyanis a neki kifizetett jutalék mértékét is jelentősen ki tudja tolni.

Kapcsolódó friss hírek

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen