Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

24.hu: napokon belül másodszor repült a Maldív-szigetekre a NER magángépe

Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

A héten már másodszor repült az Indiai-óceánon található Maldív-szigetekre az a Bombardier Global 600 típusú csúcskategóriás repülő, melyen Mészáros Lőrinc és családja, valamint Orbán Viktor is szokott dőzsölni.

A 24.hu írta meg, hogy a gép péntek reggel landolt a szigetországban, előtte pedig február 16-án, kedden is odaröppent, majd rövid tartózkodás után visszatért Ferihegyre.

Hogy most mely keresztény-konzervatív puritánok utaztak rajta, azt nem tudni.

A lap emlékeztet, az OE-LEM lajstromjelű magángép karácsony után is járt a mintegy két tucat atollból, több mint 1100 szigetből álló köztársaságban, akkor a Gan-szigeten parkolt. Egy helyi lap, a The Times of Addu pedig azt írta, a világ pénzügyi elitje a koronavírus-járvány idején felfedezte magának a szigetországot: volt, hogy a Gan-szigeten egy időben 35 magángép várakozott.

A gép az elmúlt hetekben sem pihent sokat: múlt hét végén az Átlátszó adatai szerint Dubajban járt, január 14-én a horvátországi Pulába ugrott el Ferihegyről, aztán még aznap Marosvásárhelyre repült.

A 24.hu megjegyzi, ez az a magángép, mely 2020 augusztusának végén (napokkal azelőtt, hogy bejelentették volna a koronavírus-járvány miatti lezárásokat), többször is megfordult Budapest és az Adria, valamint a Földközi-tenger tengerparti városai között. Ősszel is sokszor repült, Zürichben, Nizzában, Berlinben, Velencében és Rijekában is landolt.

Kapcsolódó friss hírek

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz