24.hu: napokon belül másodszor repült a Maldív-szigetekre a NER magángépe

Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska.
Orbán Viktor miniszterelnök kilép az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőből a ferihegyi repülőtéren 2018. július 25-én, kezében a Ludogorec-logós ajándéktáska. Fotó: Átlátszó/Németh Dániel

A héten már másodszor repült az Indiai-óceánon található Maldív-szigetekre az a Bombardier Global 600 típusú csúcskategóriás repülő, melyen Mészáros Lőrinc és családja, valamint Orbán Viktor is szokott dőzsölni.

A 24.hu írta meg, hogy a gép péntek reggel landolt a szigetországban, előtte pedig február 16-án, kedden is odaröppent, majd rövid tartózkodás után visszatért Ferihegyre.

Hogy most mely keresztény-konzervatív puritánok utaztak rajta, azt nem tudni.

A lap emlékeztet, az OE-LEM lajstromjelű magángép karácsony után is járt a mintegy két tucat atollból, több mint 1100 szigetből álló köztársaságban, akkor a Gan-szigeten parkolt. Egy helyi lap, a The Times of Addu pedig azt írta, a világ pénzügyi elitje a koronavírus-járvány idején felfedezte magának a szigetországot: volt, hogy a Gan-szigeten egy időben 35 magángép várakozott.

A gép az elmúlt hetekben sem pihent sokat: múlt hét végén az Átlátszó adatai szerint Dubajban járt, január 14-én a horvátországi Pulába ugrott el Ferihegyről, aztán még aznap Marosvásárhelyre repült.

A 24.hu megjegyzi, ez az a magángép, mely 2020 augusztusának végén (napokkal azelőtt, hogy bejelentették volna a koronavírus-járvány miatti lezárásokat), többször is megfordult Budapest és az Adria, valamint a Földközi-tenger tengerparti városai között. Ősszel is sokszor repült, Zürichben, Nizzában, Berlinben, Velencében és Rijekában is landolt.

Kapcsolódó hírek