Vasutasokra támadt egy ukrán férfi egy nyíregyházi vonaton, egy utast is megütött

Nem akarta megérteni, hogy a vasúti közlekedést jeggyel lehet igénybevenni.

Vágányok a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én.
Vágányok a megújult tokaji vasútállomáson 2020. augusztus 10-én. Fotó: MTI/Vajda János

Kezdeményezték a letartóztatását annak az ukrán férfinak, aki még kedden egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton rátámadt a jegyvizsgálóra és a mozdonyvezetőre, majd egy utast is megütött.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség azt írta, a férfinak nem volt érvényes menetjegye, ezért a kalauznő megkérte, hogy a következő megállóban szálljon le a vonatról. A férfi a görögszállási állomáson ugyan leszállt a szerelvényről, de visszaugrott az induló vonat első kocsijába és a jegyvizsgáló ismételt kérésére sem volt hajlandó elhagyni a szerelvényt. Ezután a jegyvizsgáló a mozdonyvezetővel közösen próbálta rávenni a férfit a leszállásra, de ő inkább

ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt és gyomron vágott egy közelben álló utast is.

A támadó ezután követte a kalauznőt, aki maga után lezárta a kocsi ajtaját. A támadó erre könyökével betörte az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkéjébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

A közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított külföldi férfi ellen lopás és garázdaság miatt van folyamatban eljárás, munkahelye, jövedelme és állandó lakcíme nincs Magyarországon. A gyanúsított letartóztatásáról ma dönt a bíróság.

Kapcsolódó hírek