Jön a „konzultáció”: megkérdezi a kormány az embereket, hogy mikor szeretnének kiszabadulni

Tavaly még az volt a mondás, hogy az ilyesmit a járványügyi szakemberekre kell bízni.

Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én.
Kézbesítő nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Napokon belül indul a kormány újabb konzultációnak nevezett közpénzégetése, a NER plakátos- és médiacégeinek kitömése: a hagyományosan bárgyú kérdések ezúttal azt fogják tudakolni, hogy közel egy év után szeretnének-e még az emberek bezárva lenni.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán a Facebookon ismertette a témaköröket, eszerint pl.

arra is a kitöltőktől várja a választ a kormány, hogy fokozatosan, lépésről lépésre vagy a járvány végén egy lépésben kell-e feloldani a korlátozó intézkedéseket?

Arról is kérdezik az embereket, hogy akinek van védettségi igazolványa kapjon-e felmentést egyes intézkedések alól, valamint egyetértenek-e azzal, hogy a járvány elmúltáig csak azok a külföldiek léphessenek be Magyarország területére, akiket beoltottak vagy akiknek védettségi igazolványa van.

Dömötör elmondta, egy kérdés az este 8 óra utáni kijárási tilalmat is érinti, több pedig az éttermek, szállodák, sportlétesítmények újranyitásával foglalkozik. Ennek a lehetősége a járványügyi helyzettől függ, de szeretnék tudni, mennyien támogatják az újranyitást a biztonsági szabályok betartása mellett – tette hozzá.

Az államtitkár szerint erősítheti a járvány elleni összefogást, ha egyetértési pontok jönnek létre ezekben a kérdésekben!

Minden vélemény számít – cinikuskodott Dömötör Csaba.

Kapcsolódó hírek