Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Szobanövényekkel a fürdőszobában

A növények a lakás mindegyik részében méltó helyet képviselnek, általuk a lakás természetközeli hangulatot nyújt. Ezért a fürdőszobában is érdemes elhelyezni belőle néhányat. Bizonyos növények különösen szeretik a nedves, párás levegőt, így olyan érzetet keltenek, mintha trópusi esőerdővé varázsolták volna a fürdőszobát.

furdoszoba

A fürdőszoba nem csak a tisztálkodás helyszíne, hanem egy nyugtató fürdővel, néhány gyertyával, egy pohár borral a pihenés, a feltöltődés színtere is. A relaxációt a megfelelő fajtájú és jól elhelyezett virágzó vagy zöld növények tovább erősítik. Fontos, hogy csak olyan fürdőszobába kerüljön növény, amely rendelkezik legalább egy kis ablakkal, hiszen valamennyi fényre minden növénynek szüksége van.

Az alábbi növényfajták nagyon jól viselik a fürdőszoba nedves klímáját, épp ezért gyakori vendégei ennek a helyiségnek.

Vitorlavirág

Többféle méretben is megtalálható, hosszúkás, nyelv alakú, kecses virágairól könnyen felismerhető. Fehér színe a tisztaságra utal. Fontos, hogy nem szabad gyakran locsolni, a fényt sem nagyon szereti, ezért jól megél egy sötétebb helyiségben, nagyszerű kiegészítői a fürdőszobáknak.

Orchideák

Napjaink egyik méltán felkapott növénye, szinte nincs olyan virágbolt, ahol ne lehetne beszerezni, akár több fajtát is. Az orchideának nagyobb szüksége van fényre, legjobban ablakban szeret éldegélni. Fontos, hogy mindig kapjon megfelelő tápoldatot, mivel a sok nedvesség gyorsan kioldja a tápanyagokat a földjéből.

Folyamatosan hozza az újabb leveleit, és ha jól érzi magát az adott helyen, pompás virágzatával hálálja meg. Az orchidea, elhelyezve más trópusi növényekkel együtt, egzotikus őserdővé varázsolja a fürdőszobát.

Pálmafélék

A fürdőszoba legismertebb és leggyakoribb lakói a pálmafajok közül a következők:

  • Filodendron (könnyezőpálma): az egyik legismertebb pálma, ami megtalálható lakásokban. Kis vízigénye miatt bátran helyezhető fürdőszobába is, viszont hatalmasra megnőhet, ezzel számolni kell.
  • Zamia (legénypálma): napjainkra nagyon elterjedt és ismert pálmafajta, amely szintén nagyon gyorsan nő, és alig igényel vizet vagy fényt. Könnyen szaporítható, kezdő kertészek kedvelt növénye!
  • Vízipálma: a legnagyobb vízigényű mocsári növény, amely kitűnően érzi magát a fürdőszobában. Gyakran kell öntözni, lehetetlen túlöntözni, félárnyékos helyeket kedveli.

Páfrány

Buja, sűrű leveleivel az esőerdők aljnövényzetének hangulatát idézi. Félárnyék- és nagy nedvességkedvelő, de túlöntözni nem szabad. Viszont nagyon szereti a permetezést. Megfelelő tartással még télen is gyönyörű növény.

Bambusz

A szerencsebambusz az egyetlen olyan növény, amely nem igényel földbe való ültetést. Elegendő, ha tápoldatos vízbe kerül, ahol hosszú szárai szépen növekedésnek indulnak. Viszont fontos, hogy ez a víz ne legyen klóros, és havonta cserélni kell. Sokféle alaki változatban kapható, lehet csavart vagy egyenes szárú, és kis mérete miatt apróbb fürdőszobában is bárhová tehető.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz